Επίδομα μητρότητας: Νέα πληρωμή σήμερα από τον e-ΕΦΚΑ- Όλες οι λεπτομέρειες

Επίδομα μητρότητας: Νέα πληρωμή σήμερα από τον e-ΕΦΚΑ- Όλες οι λεπτομέρειες

Νέα πληρωμή σήμερα από τον e-ΕΦΚΑ για το επίδομα μητρότητας.

 Όπως γνωστοποίησε πρόσφατα με ανακοίνωση του το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ο e-ΕΦΚΑ θα καταβάλλει στις 14 Μαΐου το επίδομα μητρότητας σε δικαιούχους. Υπενθυμίζεται πως το επίδομα μητρότητας χορηγείται πλέον και σε μισθωτές μητέρες του πρώην ΤΑΥΤΕΚΩ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΕΔΟΕΑΠ, ενώ με την προηγούμενη νομοθεσία λάμβαναν μόνο το επίδομα κυοφορίας και λοχείας από τον φορέα τους.

Επίσης επισημαίνεται πως  το επίδομα μητρότητας είναι αφορολόγητο, ανεκχώρητο και ακατάσχετο, στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης αντίθετης διάταξης, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τα νομικά πρόσωπά τους, τα ασφαλιστικά Ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα, δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα και δεν υπόκειται σε οποιοδήποτε τέλος, εισφορά ή άλλη κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή του e-ΕΦΚΑ.

Διευκρινίζεται δε πως για να χορηγηθεί το επίδομα αυτό στις μητέρες, οι τελευταίες θα πρέπει να είναι ασφαλιστικά ενήμερες. Εάν οφείλουν τότε θα δεν πάρουν το επίδομα και θα μπορούν να το λάβουν μόνο εάν εξοφλήσουν το σύνολο της οφειλής

enikonomia

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα