Eurovision 2024: Tόσο κόστισε στους Έλληνες φορολογούμενους η συμμετοχή της Σάττι στον διαγωνισμό

Eurovision 2024: Tόσο κόστισε στους Έλληνες φορολογούμενους η συμμετοχή της Σάττι στον διαγωνισμό

Στην 11η θέση τερμάτισε η Ελλάδα στον τελικό της Eurovision που διεξήχθη στο Μάλμε της Σουηδίας, το Σάββατο 11 Μαίου, με την Ελβετία να αναδεικνύεται νικήτρια της βραδιάς.

Η Μαρίνα Σάττι εκπροσώπησε τη χώρα μας ερμηνεύοντας το τραγούδι «Ζάρι», με την ελληνική συμμετοχή να προκαλεί ενθουσιασμό αλλά σε κάθε περίπτωση και ποικίλες αντιδράσεις.

Το παρασκήνιο είναι πλούσιο μετά το βράδυ της 11ης Μαίου, με το κοινό μεταξύ άλλων να αναρωτιέται τι υπάρχει πίσω από τη συμμετοχή της Ελλάδας στον διαγωνισμό και κυρίως ποιος πλήρωσε τον... λογαρισμό.

Σημειώνεται ότι κάθε χώρα που θέλει να λάβει μέρος στη Eurovision οφείλει να πληρώσει ένα ποσό στην Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόραση (EBU), η οποία είναι και η διοργανώτρια Αρχή του μουσικού θεσμού.

Kάθε χώρα καταβάλλει διαφορετικό χρηματικό ποσό, το οποίο καθορίζεται κυρίως από πληθυσμιακά κριτήρια

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ ενέκρινε στις 22/01, το συνολικό ποσό των 176.647,20 ευρώ (πλέον ΦΠΑ) για τη συμμετοχή της στη Eurovision 2024, σύμφωνα με σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης που αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Πηγή: newsbomb.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα