Το νησί που ξεπέρασε Μύκονο και Σαντορίνη: Πιο ακριβές τιμές για το Πάσχα

Το νησί που ξεπέρασε Μύκονο και Σαντορίνη: Πιο ακριβές τιμές για το Πάσχα

Αισθητά μειωμένες είναι οι τιμές AirBnB σε Μύκονο και Σαντορίνη για φέτος το Πάσχα, σύμφωνα με το Πανελλαδικό Δίκτυο Κτηματομεσιτών E-Real Estates. Αντίθετα οι τιμές για τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης (διαμερίσματα ή κατοικίες, αλλά όχι βίλες) σε άλλα νησιά, ιδιαίτερα στην Ύδρα, έχουν εκτοξευτεί ως αποτέλεσμα και της αυξημένης ζήτησης και της περιορισμένης προσφοράς.

Η Ύδρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του E-Real Estates, για το χρονικό διάστημα 3 -6 Μαΐου ( Μεγάλη Παρασκευή – Δευτέρα του Πάσχα), βρίσκεται στην κορυφή των ακριβότερων προορισμών. Το κόστος μίσθωσης για τρεις διανυκτερεύσεις σε κατοικία 50τμ ανέρχεται στα 1.055 ευρώ. Από κοντά και οι Σπέτσες, όπου για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα, το κόστος ενοικίασης μιας κατοικίας, ελαφρώς μεγαλύτερης (60 τμ) ανέρχεται σε 1.185€.

«Τη φετινή χρονιά, νησιωτικοί προορισμοί που ήταν αποκλειστικά για "δυνατά" πορτοφόλια τα προηγούμενα χρόνια, πλέον φαίνεται να καταγράφουν "διόρθωση" των τιμών» αναφέρεται από το Πανελλαδικό Δίκτυο Κτηματομεσιτών E-Real Estates. Είναι χαρακτηριστικό πως στη Μύκονο η τριήμερη διανυκτέρευση στην περιοχή της Φτελιάς είναι στα 392 ευρώ, ενώ και στη Σαντορίνη πολλά διαμερίσματα προσφέρονται σε τιμές γύρω στα 270 ευρώ.

Οι κρατήσεις στα νησιά της χώρας για την περίοδο του Πάσχα, στα ακίνητα που είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, φτάνουν ακόμη και άνω του 90%, καθώς αρκετοί ήταν αυτοί που φρόντισαν φέτος να εξασφαλίσουν από νωρίς τη διαμονή τους, ευελπιστώντας ενδεχομένως και σε καλύτερες τιμές. Υπάρχουν ωστόσο και οι προορισμοί όπου η πληρότητα βρίσκεται στο 50% με 60%, καθώς οι ιδιοκτήτες καθυστέρησαν να τα «ανοίξουν» προς ενοικίαση. Τα ποσοστά πληροτήτων αναμένεται να ανέβουν όσο πλησιάζουμε προς το Πάσχα, ενώ υψηλή ζήτηση αναμένεται και στους ηπειρωτικούς προορισμούς.

Ενδεικτικά, σύμφωνα με την έρευνα του E-Real Estates, στη δημοφιλή Κέρκυρα, οι προ-κρατήσεις αγγίζουν ήδη το 90%. Για ένα τριήμερο στην πρωτεύουσα του νησιού των Φαιάκων θα χρειαστεί να καταβάλλεται περί τα 780 ευρώ.

Στα νησιά του Αργοσαρωνικού, Ύδρα και Σπέτσες, οι προκρατήσεις φτάνουν το 97% και το 62% αντίστοιχα, για το τριήμερο του Πάσχα. Η Μύκονος καταγράφει προ-κρατήσεις της τάξεως του 79% στα ενεργά προς μίσθωση ακίνητα στον κλάδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης ενώ η Σαντορίνη, 65% αντίστοιχα.

Αίγινα και Αγκίστρι, που παραδοσιακά αποτελούν από τις πρώτες επιλογές για όσους αναζητούν έναν κοντινό προορισμό στην Αττική, με τις κρατήσεις να αγγίζουν το 82% και 72% αντίστοιχα. Το κόστος μίσθωσης κατοικίας 45τμ στην Αίγινα για 3 διανυκτερεύσεις διαμορφώνεται στα 260€ και στο Αγκίστρι στα 287€ για κατοικία 53τμ.

Στην Τήνο οι προκρατήσεις ανέρχονται στο 85%, ωστόσο τα «ενεργά» ακίνητα δεν ξεπερνούν το 30%-40% της δυναμικής του νησιού, που σημαίνει πως κάποιοι είτε έχουν καθυστερήσει να τα βάλουν στις πλατφόρμες είτε δεν σκοπεύουν να το κάνουν για φέτος το Πάσχα.

Στην Ερμούπολη της Σύρου, η πληρότητα αγγίζει το 82%, όμως επίσης τα «ενεργά» ακίνητα στις πλατφόρμες δεν ξεπερνούν το 40%. Αυτή η σχέση οδηγεί και την τιμή στα ύψη, με το τριήμερο να εκτιμάται στα 928 ευρώ. Στην Χίο η πληρότητα βρίσκεται στο 78% και το κόστος διαμονής κυμαίνεται στα 32 ευρώ για 3 διανυκτερεύσεις στη πόλη του νησιού.

Στην Πάτμο οι προκρατήσεις αγγίζουν το 65%, με τα ενεργά ακίνητα να μην ξεπερνούν το 40%. Το κόστος μίσθωσης κατοικίας 82τμ στην περιοχή Γροίκος διαμορφώνεται στα 425€ για 3 διανυκτερεύσεις.

Πηγή: ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα