Σφραγίστηκαν από το υπουργείο Τουρισμού οι αυθαίρετοι όροφοι στο ξενοδοχείο COCO-MAT

Σφραγίστηκαν από το υπουργείο Τουρισμού οι αυθαίρετοι όροφοι στο ξενοδοχείο COCO-MAT

Οι δύο τελευταίοι όροφοι και το rooftop bar του ξενοδοχείου COCO-MAT, στην περιοχή Μακρυγιάννη σφραγίστηκαν την Παρασκευή από το υπουργείο Τουρισμού. Η σφράγιση έρχεται σε εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας που εκδόθηκε το 2019 και πραγματοποιήθηκε, αφού το Εφετείο απέρριψε το αίτημα αναστολής που υπέβαλε η ιδιοκτήτρια εταιρεία.

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή» την κατεδάφιση του αυθαίρετου τμήματος του κτιρίου έχει αναλάβει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, η οποία όμως δύσκολα θα προλάβει να δημοπρατήσει διαγωνισμό για την εκτέλεσή της έως το Μάιο, όπως ζήτησε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Υπενθυμίζεται ότι στις 12/12/2022 η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Αθηναίων είχε προβεί σε σύνταξη έκθεσης αυτοψίας, με την οποία επιβλήθηκε πρόστιμο ανέγερσης ποσού €4.717.857,80 και πρόστιμο διατήρησης ποσού €2.358.928,90 για το ακίνητό της (ξενοδοχείο COCO-MAT ATHENS BC), επί των οδών Φαλήρου 5 και παρόδου Συγγρού 34, στην Αθήνα. Το σχετικό πρόστιμο είχε επιβληθεί στην εταιρεία «ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ ΑΕΕΑΠ», η οποία είναι ιδιοκτήτρια της ξενοδοχειακής μονάδας των αδελφών Πωλ και Μιχάλη Ευμορφίδη, «Coco-Mat ATHENS BC».

Στις 12/07/2023, η υπηρεσία ελέγχου των τουριστικών καταλυμάτων της Αττικής προχώρησε σε άμεση παύση της λειτουργίας του ξενοδοχείου COCO MAT ATHENS BC.

Τον Αύγουστο του 2023, το υπουργείο Τουρισμού εξέδωσε απόφαση για τη σφράγιση όλου του ξενοδοχείου «COCO-MAT Athens BC», την οποία με νεότερη απόφαση μετέθεσε για ένα μήνα αργότερα.

Η Μπλε Κέδρος προσέφυγε κατά των δύο αποφάσεων σφράγισης στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, καταθέτοντας αίτηση αναστολής αλλά και αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα