Δόμνα Μιχαηλίδου: Σε σχέση με το 2019 ο Έλληνας έχει τρεις παραπάνω κατώτατους μισθούς στην τσέπη

Δόμνα Μιχαηλίδου: Σε σχέση με το 2019 ο Έλληνας έχει τρεις παραπάνω κατώτατους μισθούς στην τσέπη

Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για την αύξηση του κατώτατου μισθού.
Η κ. Μιχαηλίδου αναφέρθηκε στην αύξηση του κατώτατου μισθού που ανακοινώθηκε χθες από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Αύξηση δεν θα πάρουν μόνο όσοι εργάζονται με τον κατώτατο μισθό, θα τα πάρουν και όσοι εργάζονται όσοι εργάζονται σε προγράμματα απασχόλησης της ΔΥΠΑ, όσες γυναίκες λαμβάνουν επιδόματα μητρότητας και εργάζονται με τον κατώτατο αλλά και πάνω από μισό εκατομμύριο συμπολίτες μας που είναι στο τακτικό επίδομα ανεργίας. Μιλάμε για πάνω από ένα εκατομμύριο που επηρεάζονται από την αύξηση του κατώτατου μισθού. Έχουμε και τους συμπολίτες μας που είναι συνταξιούχοι, δημόσιοι υπάλληλοι που έγιναν αυξήσεις στους μισθούς και υπάρχουν και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι ιδιωτικοί υπάλληλοι που έχουν ένα πολλαπλασιαστικό αποτύπωμα στον μισθό τους», είπε αρχικά.

Για την μειωμένη αγοραστική δύναμη, τις τιμές «Ευρώπης» και τους μισθούς «Βαλκανίων» η υπουργός ανέφερε πως, «γίνονται πολλές προσπάθειες. Στις 22 χώρες που έχουν κατώτατο μισθό είμαστε στην μέση και ξεκινήσαμε από ουραγός και είμαστε 11οι. Σε σχέση με το 2019 που ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια, ο Έλληνας έχει 3 παραπάνω κατώτατος μισθούς στην τσέπη. Ωστόσο νιώθει και τον πληθωρισμό και την ακρίβεια. Προσπαθούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια με πρόστιμα και έκτακτες ενισχύσεις. Προσπαθούμε να βρούμε μία ισορροπία μεταξύ του εργαζόμενου και του εργοδότη».

Για το ενδεχόμενο μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών, «προσπαθούμε να δούμε στις εισφορές που έχουμε δημοσιονομικό όριο και χώρο. Μελετάμε τι αποτύπωμα έχει η ειδική εισφορά αλληλεγγύης στους συνταξιούχους. Στις εισφορές τις έχουμε ήδη μειώσει κατά 4.4%. κάθε μία μονάδα μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών έχει κόστος στο δημόσιο περίπου μισό δισεκατομμύριο ευρώ. Όμως είναι κάτι που το βλέπουμε. Δεν έχουμε κάτι νεότερο για το επίδομα Πάσχα, δεν υπάρχει κάτι στο τραπέζι αυτή την στιγμή.

Για τους συνταξιούχους και για τα αναδρομικά της περιόδου 2015-2016 αλλά και μια νέα ενδεχόμενη αύξηση στις συντάξεις η κ. Μιχαηλίδου υπογράμμισε πως, «το ζήτημα των αναδρομικών είναι ένα ζήτημα που προς το παρόν δεν μπουμε να έχουμε κάποια θέση. Είναι στο ανώτατο ειδικό δικαστήριο. Περιμένουμε την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου για τα αναδρομικά για να δούμε τι θα γίνει. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της δικαιοσύνης. Προέχει το ζήτημα των ασφαλιστικών εισφορών και παράλληλα κοιτάμε τι μπορούμε να κάνουμε και αν μπορούμε να κάνουμε για τους συνταξιούχους».

Μεταξύ άλλων η κ. Μιχαηλίδου αναφέρθηκε στο ζήτημα των Τεμπών και για τις αποκαλύψεις περί μονταζιέρας, αλλά και την στάση του Κώστα Καραμανλή.

«Μας προβληματίζει η υπόθεση των Τεμπών που είναι μα τραγωδία. Την δικαιοσύνη δεν μπορούμε να την δώσουμε να την δώσουμε εμείς, είμαστε ένα κράτος δικαίου και άλλος αυτός που αποδίδει δικαιοσύνη. Ωστόσο η δικαιοσύνη και τα αντανακλαστικά της μας έχει εκπλήξει όλους γιατί έχει κινηθεί γρήγορα έχει αποδώσει 34 κατηγορίες σε ανθρώπου που εμπλέκονται στην τραγωδία στα Τέμπη. Κάνουμε, ως κυβέρνηση ό, τι καλύτερο για να δώσουμε την πληροφορία όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και ανεμπόδιστα σε αυτόν που την ζητάει. Ο κ. Καραμανλής έκανε αυτό που έκρινε καλύτερα ο ίδιος», σχολίασε κλείνοντας.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα