Εβδομάδα πληρωμών: Επίδομα παιδιών και άλλα επιδόματα

Εβδομάδα πληρωμών: Επίδομα παιδιών και άλλα επιδόματα

Εβδομάδα πληρωμών αυτή που ξεκινά σήμερα τόσο για μερίδα των συνταξιούχων, όσο και για δικαιούχους επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ.

Ήδη πάντως απόμαχοι της εργασίας, των Ταμείων μη Μισθωτών έχουν δει τις συντάξεις τους στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς -όπως και τις Επικουρικές- από την Παρασκευή το βράδυ. Σειρά τώρα θα πάρουν οι συνταξιούχοι από τα ταμεία Μισθωτών, αλλά και όσοι λαμβάνουν επιδόματα. Ξεχωρίζει το επίδομα τέκνων Α21 –που συνιστά και την δημοφιλέστερη ενίσχυση του ΟΠΕΚΑ- καθώς αυτή θα είναι και η πρώτη φετινή πληρωμή.

Οι ημερομηνίες εξόφλησης των συντάξεων ακολουθούν πλέον τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ Μισθωτών και Μη Μισθωτών και να έχουν προσδιοριστεί για τους μη μισθωτούς την τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα, ενώ για τους μισθωτούς την προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα.

 Ποιοι έχουν πληρωθεί
Έτσι, οι πληρωμές των κύριων και των επικουρικών συντάξεων του e-ΕΦΚΑ μηνός Απριλίου 2024 θα διενεργηθούν για τους μη μισθωτούς αύριο Τρίτη 26 Μαρτίου 2024, όσον αφορά στον γκισέ.
Ήδη όμως η συγκεκριμένη κατηγορία έχει δει τα χρήματά της στους λογαριασμούς από την περασμένη Παρασκευή και εφόσον διαθέτουν χρεωστική κάρτα, έχουν την δυνατότητα ανάληψης.
Συγκεκριμένα, εξοφλήθηκαν:

ΟΑΕΕ
 ΟΓΑ
 ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών)
 Οι συντάξεις ΕΦΚΑ για όσους είναι συνταξιούχοι (Μισθωτοί & Μη Μισθωτοί) από 1.1.2017 και έπειτα (ν.4387/2016)
Οι Επικουρικές Συντάξεις του ιδιωτικού τομέα (μη μισθωτών και μισθωτών)

Ποιοι θα πάρουν χρήματα την Τετάρτη το απόγευμα
Μεθαύριο Τετάρτη το απόγευμα θα δουν τις συντάξεις τους στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς οι προερχόμενοι από Ταμεία μισθωτών και εφόσον διαθέτουν χρεωστική κάρτα θα μπορούν να κάνουν ανάληψη. Όσον αφορά στο γκισέ οι συντάξεις θα καταβληθούν ως εξής:

ΙΚΑ – ΕΤΑΜ την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Δημόσιο την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
ΝΑΤ και ΚΕΑΝ την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
ΕΤΑΠ – ΜΜΕ την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
ΕΤΑΤ την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
ΔΕΗ την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
ΟΤΕ την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Επικουρικές Συντάξεις του Δημοσίου την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Τα χρήματα όπως προαναφέρθηκε θα είναι διαθέσιμα από την προηγούμενη ημέρα το απόγευμα, μέσω των ΑΤΜ των τραπεζών.

Καταβολή για πρώτη φορά φέτος και του επιδόματος τέκνων
Στο τέλος του τρέχοντος μηνός θα καταβληθεί η α΄δόση για το 2024 του επιδόματος τέκνων Α21 και συγκεκριμένα την Παρασκευή 29 Μαρτίου.

Την τελευταία εργάσιμη του Μαρτίου, δηλαδή την Παρασκευή, θα καταβληθούν από τον ΟΠΕΚΑ και τα παρακάτω επιδόματα και παροχές: Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ), Επίδομα Στέγασης, Επίδομα γέννησης, Προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα, Στεγαστική Συνδρομή, Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, Σύνταξη Ανασφάλιστων Υπερηλίκων.

Και εδώ την προηγούμενη της πληρωμής εργάσιμη ημέρα, δηλαδή την Πέμπτη 28 Μαρτίου και κατά τις απογευματινές ώρες, τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα στους δικαιούχους από τα ΑΤΜ των τραπεζών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα