Ανακαινίζω - Ενοικιάζω 2024 με επιδότηση έως 10.000 ευρώ - Πότε κάνετε αίτηση

Ανακαινίζω - Ενοικιάζω 2024 με επιδότηση έως 10.000 ευρώ - Πότε κάνετε αίτηση

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, είπε ότι το πρόγραμμα για την επιδότηση «Ανακαινίζω-Ενοικιάζω» θα βγει προς τα τέλη του Φεβρουαρίου 2024, όπου τότε θα ανοίξει και η πλατφόρμα.

 Συγκεκριμένα δήλωσε ότι: «Το επόμενο βήμα είναι το Ανακαινίζω - Νοικιάζω που θα βγει τέλος Φεβρουαρίου και στη συνέχεια η το πρόγραμμα Κοινωνική Αντιπαροχή».

Στη συνέχεια μίλησε για το πρόγραμμα «Σπίτι Μου» και τόνισε ότι δεν συνεχίζεται με νέες αιτήσεις, ενώ είπε ότι έχουν εγκριθεί 9.800 και έχουν καλύψει το σύνολο του ενός δισεκατομμυρίου και πώς «Ήδη έχουν συμβασιοποιηθεί 4.200 αιτήσεις, άρα θα φτάσουμε στον τελικό στόχο στα 9.800 ζευγάρια που σημαίνει ότι 19.000 συμπολίτες μας θα έχουν βρει το σπίτι τους, δεν έχουμε νέα για επέκταση του προγράμματος». 

Μέχρι πόσα χρήματα είναι η επιδότηση
Υπενθυμίζεται ότι οι εντασσόμενοι στο πρόγραμμα «Ανακαινίζω-Νοικιάζω» επιδοτούνται για την πραγματοποίηση δαπανών επισκευής και ανακαίνισης επί του ακινήτου τους, ύψους μέχρι δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ, που περιλαμβάνουν τα απαιτούμενα υλικά και τις εργασίες.

Η επιδότηση ανέρχεται στο σαράντα τοις εκατό (40%) των πραγματοποιηθεισών δαπανών και χορηγείται υπό τις εξής προϋποθέσεις, οι οποίες πρέπει να συντρέχουν σωρευτικά:

α) τα σχετικά τιμολόγια εξοφλούνται ηλεκτρονικά,

β) μετά την ανακαίνιση προχωρούν σε εκμίσθωση του ακινήτου με διάρκεια τριών (3) τουλάχιστον ετών.

Η Δ.ΥΠ.Α. δύναται να συνεργάζεται με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Α.Ε. για την υλοποίηση όλου ή μέρους του προγράμματος «Ανακαινίζω - Νοικιάζω».

Η συνολική δαπάνη του προγράμματος «Ανακαινίζω - Νοικιάζω» δεν υπερβαίνει τα πενήντα εκατομμύρια (50.000.000) ευρώ και βαρύνει το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.).

Στη συνέχεια η Σοφία Ζαχαράκη αναφέρθηκε και στα επιδόματα για το ενδεχόμενο της αύξησης αλλά και για το πώς θα λειτουργήσουν οι χρεωστικές κάρτες.

Αναλυτικά είπε: «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πλάνο για αύξηση επιδόματος, υπάρχει όμως ομάδα εργασίας για αναδιαμόρφωση επιδόματος. Με το 50% του επιδόματος το οποίο θα δίνεται σε χρεωστική κάρτα. Aυτό θα γίνει από Σεπτέμβρη και μετά, ωστόσο δε θα αφορά όλα τα επιδόματα -το επίδομα Αναπηρίας και Στέγασης θα μείνουν εκτός- καθώς δεν είναι εύκολο τεχνικά να μπουν στην χρεωστική. Όπου υπάρχει περιθώριο για τη μάχη για τη φοροδιαφυγή ο πρωθυπουργός έχει δεσμευτεί ότι θα γυρίσει σε κοινωνική πολιτική. Υπενθυμίζεται ότι πλέον δίνεται 2.400 για το πρώτο παιδί, 2.700 το δεύτερο, 3.000 το τρίτο και 3.500 από τέσσερα παιδιά και πάνω. Είναι σημαντικό γιατί είναι και αναδρομικό»

 
Σχετικά με το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών η ίδια δήλωσε: «Δεν έχω διαπιστώσει κανένα πρόβλημα στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με το νομοσχέδιο, δε συνιστά κανένα πρόβλημα».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα