Τουρισμός για Όλους: Αιτήσεις - Πώς θα πάτε φθηνές χειμερινές διακοπές

Τουρισμός για Όλους: Αιτήσεις - Πώς θα πάτε φθηνές χειμερινές διακοπές

Τον Οκτώβριο, αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα tourism4all και θα διαρκέσει ολόκληρο χρόνο και θα αφορά το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους».

Με βάση το νέο πρόγραμμα οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου ή πιθανότατα τις αρχές του Οκτωβρίου και να κάνουν τις πρώτες κρατήσεις εντός του Οκτωβρίου ή από Νοέμβριο, σύμφωνα με όσα έχει προαναγγείλει η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.

«Το πρόγραμμα Τουρισμός για Ολους που είναι αρμοδιότητά μας, θα ξεκινήσει από τον Οκτώβριο του 2023 και θα έχει διάρκεια ενός έτους, έως τον Οκτώβριο του 2024. Ήδη το επεξεργαζομαστε και θα είναι για το καλοκαίρι του χρόνου. Δεν υπάρχει καθυστέριση. Η Ελλάδα δεν είναι προορισμός μόνο για το καλοκαίρι, τον ήλιο και τη θάλασσα. Έχουμε καταπληκτικά μέρη ορεινά.
 
Η πλατφόρμα θα ανοίξει τέλος Σεπτεμβρίου, αρχές Οκτωβρίου . Νομίζω είναι χρήσιμο και οι Έλληνες το πρόγραμμα αυτό να κάνουν χρήση όχι μόνο για τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά και τους χειμερινούς. Η Ελλάδα προσφέρεται για διακοπές όλο το χρόνο», σημείωσε χαρακτηριστικά στον Ant1 η κ. Κεφαλογιάννη.

Με το  πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους, οι δικαιούχοι μπορούν να εκδώσουν μια άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, την οποία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν για τη διαμονή τους σε όποιο ξενοδοχείο ή κατάλυμα της χώρας επιλέξουν. Η επιδότηση είναι 150 ευρώ ανά δικαιούχο.

Ειδική πρόβλεψη για υψηλότερη επιδότηση 200 ευρώ για ΑμεΑ, με αναπηρία από 67% και άνω.

Ανέπαφη πληρωμή και εξαργύρωση του ποσού της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, σε κάθε πάροχο διαμονής (ξενοδοχεία, καταλύματα κ.ά.) και σε κάθε προορισμό της χώρας, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς,

 Άμεση αποζημίωση των παρόχων, γεγονός που βάζει τέλος στην αναμονή και στις χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες, ανάλωση του ποσού εφάπαξ ή σε δόσεις.

Η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη είχε ανακοινώσει ότι η διάρκεια ισχύος θα είναι ένας χρόνος, επομένως όσοι λάβουν το voucher θα μπορέσουν να το χρησιμοποιήσουν και το επόμενο καλοκαίρι.

Πιο αναλυτικά, για τα σενάρια αύξησης από τα 150 ευρώ στα 200 ευρώ, δεν υπάρχει κάτι νεότερο που να επιβεβαιώνει αυτή την πληροφορία. 

Τουρισμός για Όλους 2023: Τα εισοδηματικά κριτήρια

Το πρόγραμμα αφορά 200.000 πολίτες με εισοδηματικά κριτήρια που φτάνουν μέχρι τα 31.000 ευρώ και συγκεκριμένα

Ατομικό εισόδημα:

  • Χωρίς τέκνα ορίζεται ως ανώτατο εισόδημα τα 16.000 ευρώ
  • Με 1 τέκνο τα 17.500 ευρώ εισόδημα.
  • Με 2 τέκνα τα 19.000 ευρώ εισόδημα.
  • Με 3 τέκνα τα 21.000 ευρώ εισόδημα.
  • Για τους πολύτεκνους ορίζεται 26.000 ευρώ εισόδημα. 

Οικογενειακό εισόδημα (Έγγαμοι και σύμφωνο συμβίωσης):

  • Χωρίς τέκνα ανώτατο εισόδημα είναι τα 28.000 ευρώ.
  • Με 1 τέκνο τα 29.500 ευρώ εισόδημα.
  • Με 2 τέκνα τα 31.000 ευρώ εισόδημα.
  • Με 3 τέκνα τα 33.000 ευρώ εισόδημα.
  • Πολύτεκνοι 38.000 ευρώ εισόδημα.

Όπως κάθε χρόνο, αναμένεται η διαδικασία των αιτήσεων να γίνεται ανάλογα με τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ των αιτούντων, δηλαδή κλιμακωτά.

Τουρισμός για Όλους 2023: Πότε είναι η κλήρωση

Η διαδικασία των αιτήσεων θα διαρκέσει περίπου μία εβδομάδα και αμέσως μετά, θα μεσολαβήσει ένα διάστημα σχεδόν επίσης επτά ημερών οπότε και θα γίνει η κλήρωση και θα αρχίσουν οι δικαιούχοι να λαμβάνουν SMS με τα voucher.

Πηγή: ipaidia.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα