ΔΕΘ: Ποια μέτρα ενίσχυσης πήραν το πράσινο φως και ποια έκοψε η κακοκαιρία

ΔΕΘ: Ποια μέτρα ενίσχυσης πήραν το πράσινο φως και ποια έκοψε η κακοκαιρία

Μέσα σε ένα διαφορετικό κλίμα, επηρεασμένο από το μέγεθος των καταστροφών που προκάλεσαν οι καλοκαιρινές πυρκαγιές αλλά και οι πλημμύρες στη Θεσσαλία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανεβαίνει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Η φετινή παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ δεν θα έχει τον πανηγυρικό χαρακτήρα προηγούμενων ετών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μην επισκέπτεται τα περίπτερα.

Η κακοκαιρία Daniel δεν μετέθεσε απλώς την επίσκεψή του κατά μία εβδομάδα στη ΔΕΘ αλλά καθορίζει και το περιεχόμενο της.

«Καλάθι με παροχές μην περιμένετε», λένε από την κυβέρνηση καθώς το καλάθι στην Έκθεση θα είναι κυρίως μεταρρυθμιστικό. Έτσι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης το Σάββατο αναμένεται να παρουσιάσει το μεταρρυθμιστικό σχέδιο της κυβέρνησης που όπως λένε από το Μέγαρο Μαξίμου «θα φέρουν την Ελλάδα πιο κοντά στα ευρωπαϊκά στάνταρ σε όλους τους τομείς».

«Να γίνουμε Ευρώπη», είχε υποσχεθεί ο πρωθυπουργός προεκλογικά και αυτός είναι ο κεντρικός στόχος καθώς και να αντιμετωπιστούν οι βασικές αδυναμίες του κρατικού μηχανισμού, όπως αναδείχτηκαν στη Θεσσαλία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκη θα αφήνει στην Αθήνα το μισό υπουργικό του συμβούλιο.

Οι καταστροφικές πλημμύρες αδειάσαν το «καλάθι» της ΔΕΘ

Πολλά από τα μέτρα που αναμένονταν να ανακοινωθούν στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη για το «καλάθι» της ΔΕΘ δεν θα υπάρχουν.

Μέτρα που παραμένουν

-Tα ψηφισμένα

-Aύξηση μισθών δημοσίων υπαλλήλων

-Aυξήσεις στις συντάξεις

-Eπίδομα προσωπικής διαφοράς

Μέτρα που κόβονται

-Μarket pass

-Όχι σε αύξηση επίδομα θέρμανσης

Μέτρα που έρχονται

-Eιδικό τέλος

-Aσφάλιση με κίνητρα κτηρίων και επιχειρήσεων

Πηγή: megatv.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα