Παγώνουν οι πλειστηριασμοί στις περιοχές που έπληξε η Κακοκαιρία Daniel

Παγώνουν οι πλειστηριασμοί στις περιοχές που έπληξε η Κακοκαιρία Daniel

Μέτρα λαμβάνονται για τις περιοχές που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία Daniel 

Η κυβέρνηση, ακολουθώντας την πάγια πρακτική μετά από φυσικές καταστροφές (όπως έπραξε για τη Ρόδο, την Κόρινθο, την Βοιωτία, περιοχές της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής κα) προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες για την προστασία και την στήριξη των κατοίκων που επλήγησαν από την κακοκαιρία «Daniel», μέσω της αναστολής φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων και της αναστολής των πλειστηριασμών σε ορίζοντα εξαμήνου.

Για το λόγο αυτό χθες εκδόθηκε ΠΝΠ για την αναστολή μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης (πλειστηριασμών) στη Περιφέρεια λόγω Daniel οριζόντια από 6 Σεπτεμβρίου έως 10 Νοεμβρίου, διάστημα που απαιτείται ώστε να ολοκληρώσει η Κεντρική Επιτροπή Κρατικής Αρωγής το έργο της και να βγουν οι σχετικές Υπουργικές αποφάσεις, που όπως είπε ο Πρωθυπουργός θα έχουν ορίζοντα εξαμήνου.

Στα μέτρα στήριξης περιλαμβάνεται και 3ετής απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ συμπεριλαμβανομένων και των αγροτεμαχίων.

Επίσης στην χθεσινή ΠΝΠ προβλέπεται μετάθεση ημερομηνίας ανακήρυξης συνδυασμών που ήταν χθες 10/9 σε Παρασκευή 15/9 καθώς η λειτουργία των δικαστηρίων στην περιοχή έχει ανασταλεί τις επόμενες ημέρες. Προσοχή η μετάθεση ημερομηνίας ανακήρυξης συνδυασμών ΔΕΝ επηρεάζει ημερομηνίες εκλογών.

Το επιβεβαίωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Όπως είπε: «Εκδόθηκε μια απόφαση παράτασης της ανακήρυξης των συνδυασμών για ευνόητους λόγους λόγω μη λειτουργίας των δικαστηρίων για κάποιες στις πληγείσες περιοχές. Δεν επηρεάζει τη διενέργεια των εκλογών. Δεν υπάρχει απόφαση ούτε θέμα αναβολής των εκλογών στη χώρα».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα