Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών ως τρεις ανά νοικοκυριό. Αυτά είναι τα ποσά

Νέες λεπτομέρειες έρχονται στο φως για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών στην οποία τελικά θα μπορούν να συμμετάσχουν περισσότεροι δικαιούχοι. Σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες, το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» θα λειτουργήσει με point system που θα έχει ο κάθε ωφελούμενος, για να αντικαταστήσει έως και τρεις συσκευές με έκπτωση από 35% έως 50%.

Η διαδικτυακή πλατφόρμα θα ανοίξει στο gov.gr τον Ιούνιο.

Πώς λειτουργεί το point system
Tο ποιος θα παίρνει τη μικρή και τη μεγάλη επιδότηση, θα εξαρτάται από εισοδηματικά αλλά και κοινωνικά κριτήρια. Για παράδειγμα, μεγαλύτερο ποσοστό έκπτωσης αναμένεται να έχουν τα ευάλωτα νοικοκυριά, οι οικογένειες με ΑΜΕΑ, οι μονογονεϊκές και οι πολύτεκνες οικογένειες.

Οι δικαιούχοι για το εκπτωτικό κουπόνι
Παρότι, αρχικά, ο στόχος του υπουργείου ήταν η επιδότηση να αφορά 200.000 νοικοκυριά, τελικά ανακοινώθηκαν 350.000. Δεν θα υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια για να μπορέσετε να συμμετέχετε στο πρόγραμμα, ωστόσο, θα γίνεται κατάταξη και αν γίνουν -για παράδειγμα- 400.000 ή παραπάνω αιτήσεις, τότε, όπως είπε ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Σκρέκας, η κυβέρνηση θα αναζητήσει επιπλέον πόρους ώστε και οι υπόλοιποι να μπορέσουν να αλλάξουν τις συσκευές τους. Δεν θα υπάρξει, δηλαδή, «κόφτης».

Αυτά είναι τα χρήματα της επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών
Ενδεικτικά, σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN, τα ποσά του εκπτωτικού κουπονιού, σε πραγματικές τιμές, υπολογίζονται ως εξής:

Air-condition: 300 ευρώ
Ψυγεία: 300 ευρώ
Καταψύκτης: 150 ευρώ
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το τελικό ποσό που θα προκύπτει, θα εξαρτάται από τα τεχνικά χαρακτηριστικά που θα έχει η κάθε συσκευή και φυσικά το κόστος της.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα