Αυτό είναι το μυστικό για επιτυχημένες σχέσεις σύμφωνα με έρευνα

Αυτό είναι το μυστικό για επιτυχημένες σχέσεις σύμφωνα με έρευνα

Ποιο είναι τελικά το «μυστικό» για μία επιτυχημένη σχέση; Υπάρχουν πολλές και διαφορετικές απόψεις πάνω στο θέμα, αλλά μία πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Michigan, προσπαθώντας να απαντήσει στο παραπάνω ερώτημα, οδηγήθηκε σε μία σημαντική διαπίστωση.

Σύμφωνα με τα ευρήματά της, η ευτυχία των ζευγαριών εξαρτάται από κάτι πολύ απλό. Όπως φαίνεται, το να έχει κάποιος ένα σύντροφο που είναι καλός και τον φροντίζει μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερα επίπεδα ικανοποίησης σε μια σχέση.

Οι ερευνητές μίλησαν σε πάνω από 2.500 ετεροφυλόφιλα ζευγάρια που ήταν παντρεμένα για περίπου 20 χρόνια. Οι πιθανότητες ο ένας σύντροφος να είναι ανήσυχος, νευρωτικός ή καταθλιπτικός, εξετάστηκαν για την πρόβλεψη της ευημερίας των ζευγαριών. Οι ερευνητές δεν εξέτασαν λεπτομερώς άλλους παράγοντες προσωπικότητας, όπως η εξωστρέφεια και η κοινωνικότητα.

Η μελέτη επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν πολλοί περισσότεροι παράγοντες για την εξεύρεση του ιδανικού συντρόφου, πέρα από τη συμβατότητα. Η καλή επικοινωνία και η καλοσύνη είναι σημαντικά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση για την οικοδόμηση υγιών σχέσεων. Σε κάθε περίπτωση, αποδείχθηκε ότι η καλοσύνη συμβάλλει στη συμβατότητα μεταξύ των συντρόφων, αν αναζητάτε μία μακροχρόνια σχέση.

Και μπορεί για τη δημιουργία ισχυρών βάσεων σε μία λειτουργική σχέση να είναι απαραίτητες αξίες όπως ο σεβασμός, η εμπιστοσύνη και η ειλικρίνεια, φαίνεται όμως ότι δεν πρέπει να ξεχνάτε μία φαινομενικά απλή αλλά πολύ σημαντική αξία, την καλοσύνη, που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας!

πηγή: tromaktiko.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα