Τα σημάδια που δείχνουν ότι έχεις βολευτεί στη σχέση σου

Τα σημάδια που δείχνουν ότι έχεις βολευτεί στη σχέση σου

Φυσικά και πρέπει να αισθάνεσαι άνετα στη σχέση σου. Αλλά μήπως αυτό το «πολύ άνετα», τελικά τη σαμποτάρει;

 Για να αντέξει μια σχέση πραγματικά στη δοκιμασία του χρόνου, πρέπει να εξελίσσεσαι μαζί με τον/την σύντροφό σου και όχι απλώς να περιστρέφεστε ο ένας γύρω από τον άλλον. Πώς λοιπόν μπορείς να καταλάβεις ότι μπορεί να έχεις βολευτεί στη σχέση σου; Παρακάτω σού παρουσιάζουμε 6 σημάδια που σύμφωνα με τους ειδικούς πρέπει να προσέξεις.

Δεν βγαίνετε πια ραντεβού
Ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά σημάδια που δείχνουν ότι έχεις βολευτεί στη σχέση σου. Ανεξάρτητα από το πόσο καιρό είστε μαζί, είναι σημαντικό τα ζευγάρια να δίνουν προτεραιότητα ο ένας στον άλλο.
Τα ραντεβού δεν πρέπει να πάψουν ποτέ να είναι μέρος της σχέσης, ανεξάρτητα από το πόσο καιρό είστε μαζί. 

Προσπαθήστε να αφιερώσετε χρόνο ο ένας για τον άλλον, είτε πρόκειται για μια απλή βραδιά ταινιών στο σπίτι, είτε για μια ξεχωριστή βραδινή έξοδο. Για να πετύχουν οι σχέσεις, πρέπει και οι δύο άνθρωποι να είναι πρόθυμοι να κάνουν τη δουλειά.

Περνάτε χρόνο μαζί, αλλά δεν ασχολείστε ο ένας με τον άλλον
Είναι άλλο πράγμα να μπορείτε να μοιράζεστε τη σιωπή όταν είσαστε στον ίδιο χώρο και άλλο να μην ανταλλάσσετε ποτέ κουβέντα.
Μερικά ζευγάρια πιστεύουν ότι όσο είναι μαζί μετράει ως «κοινός χρόνος». Αλλά αν είστε και οι δύο στα τηλέφωνα, τους υπολογιστές σας κ.λπ. δεν είναι το ίδιο με το να αφιερώνετε ποιοτικό χρόνο μαζί.

Αναβάλλετε δύσκολες συζητήσεις
Ένα από τα κλειδιά για κάθε μόνιμη σχέση, είτε ρομαντική, είτε άλλη, είναι η ανοιχτή και ειλικρινής συζήτηση.
Πολύ συχνά τα ζευγάρια που αισθάνονται ασφαλή και άνετα σε μια σχέση, αναβάλλουν απαιτητικές συζητήσεις. Κάτι που θα μπορούσε να οφείλεται στο ότι νιώθουμε αρκετά ασφαλείς στη σχέση μας, ώστε να απορρίπτουμε τα προβλήματα ή επειδή αισθανόμαστε ανασφάλεια για να ταρακουνήσουμε τα νερά.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, όταν τα ζευγάρια αρχίζουν να αποφεύγουν τις δύσκολες συζητήσεις, τα πράγματα μπορεί συχνά να πάρουν την κάτω βόλτα.

Θεωρείτε ο ένας τον άλλον δεδομένο
Ίσως ο σύντροφός σου να σου φτιάχνει καφέ κάθε πρωί και κάποια στιγμή να το έχεις συνηθίσει τόσο πολύ, που σταμάτησες να λες «ευχαριστώ».
Η άνεση συνοδεύεται από ένα αίσθημα ασφάλειας, αλλά πρέπει να είσαι σίγουρη ότι αυτό το αίσθημα ασφάλειας δεν είναι δεδομένο.

Δώσε προσοχή στα πράγματα που κάνει ο/η σύντροφός σου για εσένα και βεβαιώσου ότι αναγνωρίζεις αυτές τις στιγμές. Ένα μικρό ευχαριστώ αρκεί.

Υποθέτεις ότι γνωρίζεις όλα όσα σκέφτεται και αισθάνεται
Ένα ακόμα από τα σημάδια που δείχνουν ότι έχεις βολευτεί στη σχέση σου. Σίγουρα γνωρίζει ο ένας τον άλλον σε βαθύ επίπεδο, αλλά ακόμη και τα πιο δυνατά ζευγάρια δεν μπορούν να ξέρουν ακριβώς τι αισθάνεται και τι σκέφτεται ο ένας τον άλλο ανά πάσα στιγμή.
Αυτό όμως μπορεί να γίνει πρόβλημα, όταν τα ζευγάρια αισθάνονται τόσο άνετα μεταξύ τους, που σταματούν να τσεκάρουν ο ένας τον άλλο, είτε σε συναισθηματικό, είτε σε ψυχολογικό επίπεδο.

Η επικοινωνία σας αποτελείται από logistics, όχι ζωή
Πότε ήταν η τελευταία φορά που μήνυμα στον/στην σύντροφό σου για να πεις ότι τον/την σκέφτεσαι;

Για πολλά ζευγάρια, ειδικά εκείνα με παιδιά, οι συζητήσεις τους μπορεί να κυριαρχούνται από την οργάνωση προγραμμάτων και την οργάνωση των υποχρεώσεων. Να συνεννοηθούν για το ποιος θα κάνει τι, πού και ποια ώρα. Πράγμα που είναι και λογικό και πρακτικά αναγκαίο.

Το πρόβλημα ξεκινάει όταν αυτή η επικοινωνία, είναι το μόνο είδος επικοινωνίας.

Αν αρχίζεις να νιώθεις ότι στέλνεις μήνυμα στον συγκάτοικό σου και όχι στον/στην σύντροφό σου, ίσως είναι καιρός να κάνεις κάποια βήματα για να φέρεις λίγη ζωή στις συζητήσεις σας.

Δώσε μεγαλύτερη έμφαση στην κατανόηση των αναγκών του/της συντρόφου σου και μην φοβάσαι να αναδομήσετε τη σχέση σας για να κάνετε πράγματα με πρόθεση και σκοπό.

Πηγή: ladylike.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα