Πέντε κινήσεις που μπορούν να διώξουν τους φίλους μακριά σου

Πέντε κινήσεις που μπορούν να διώξουν τους φίλους μακριά σου

Νιώθεις ότι τον τελευταίο καιρό οι φίλοι σου έχουν απομακρυνθεί από εσένα; Το τηλέφωνο σου δεν χτυπάει συχνά; Οι φίλοι σου δεν φαίνεται να σε προσκαλούν σε μαζώξεις τόσο συχνά ή να απαντούν στα μηνύματά σου με ενθουσιασμό όπως παλιά; Και δεν μπορείς να καταλάβεις γιατί.

Οκ, όλοι είμαστε απασχολημένοι στην εποχή μας. Μπορεί κάλλιστα να έχουν πολλά που συμβαίνουν στη ζωή τους και μπορεί να υπάρχουν ελαφρυντικά, αλλά έχετε σκεφτεί ότι μπορεί να είστε (τουλάχιστον μέρος) του προβλήματος; Είναι μια σκληρή αλήθεια να αντιμετωπίσεις. Η συμπεριφορά σας μπορεί να απομακρύνει μερικά από τα άτομα που αγαπάτε.

Μπορείς να διορθώσεις το πρόβλημα. Αρκεί να το εντοπίσεις. Εδώ είναι λοιπόν 5 κινήσεις που μπορούν να διώξουν τους φίλους μακριά σου. Αν κάνεις κάτι από αυτά, ήρθε η ώρα να αλλάξεις την συμπεριφορά σου.

1. Ακυρώνεις τα πλάνα

Μήπως είσαι αυτός που λες «ναι» και μετά ακυρώνεις κάθε σχέδιο χωρίς σοβαρό λόγο; Εάν αποκτήσετε τη φήμη ότι ακυρώνετε τα πλάνα την τελευταία στιγμή, τότε, στο τέλος, οι άνθρωποι απλώς θα σταματήσουν να σας προσκαλούν.Εάν πρέπει να ακυρώσετε ή, αν είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας, απλά δεν θέλετε να πάτε, φροντίστε να ενημερώσετε τους άλλους το συντομότερο δυνατόν, ώστε να μπορούν να κάνουν άλλες επιλογές και να μην μείνουν ξεκρέμαστοι. 

2. Κουτσομπολεύεις πίσω από την πλάτη τους

 Ακόμα κι αν ξεκινάτε όλες τις προτάσεις σας με το «Τους αγαπώ, αλλά…», δεν πρέπει να κουτσομπολεύετε τους φίλους σας πίσω από την πλάτη τους. Ακόμη και με κοινούς φίλους. Ναι θα τα συζητάτε με άλλους ανθρώπους και μπορεί να εκφράσετε την ανησυχία για αυτούς ή ακόμα και να γελάσετε για κάτι ανόητο που έχουν κάνει, αλλά ποτέ δεν πρέπει να είναι με άσχημο τρόπο. Τα κουτσομπολιά καταλήγουν αναπόφευκτα να φτάνουν στα αυτιά του πρωταγωνιστή και μάλλον δεν θα του αρέσει. Πάντα να σκέφτεστε πριν μιλήσετε και να σκέφτεστε πώς θα νιώθατε αν κάποιος που θεωρούσατε φίλο έλεγε το ίδιο πράγμα για εσάς.

3. Τους κρίνεις

 Το να κρίνεις δεν είναι φιλικό, επομένως δεν πρέπει να το κάνεις στους φίλους σου. Όλοι κάνουμε πράγματα που ίσως δεν θα έπρεπε και πιθανότατα δεν το ξέρουμε όταν τα κάνουμε. Ωστόσο, δεν μπορούμε ποτέ να μάθουμε ολόκληρη την ιστορία πίσω από το γιατί ένας φίλος αποφάσισε να κάνει τα πράγματα που κάνει. Συχνά υπάρχουν ελαφρυντικά. Ακόμα κι αν κάνουν λάθος, κανείς δεν είναι τέλειος. Αυτό που χρειάζονται οι άνθρωποι από τους φίλους τους είναι υποστήριξη.

4. Κάνεις υποδείξεις

Πιστεύετε ότι ξέρετε τι είναι καλύτερο για αυτούς; Η φιλική συμβουλή είναι ένα πράγμα. Ωστόσο, υπάρχει μια διαφορά μεταξύ αυτού και το να τους λέτε κατηγορηματικά ότι πιστεύετε ότι αυτό που κάνουν είναι λάθος και στη συνέχεια να τους ενημερώνετε τι, κατά τη γνώμη σας, θα έπρεπε να κάνουν.

5. Παραπονιέσαι συνεχώς

Σίγουρα, η ζωή μπορεί να είναι σκληρή, και όλοι παραπονιόμαστε. Και για να εκτονωθούμε μερικές φορές. Αλλά αν δεν κάνετε τίποτα άλλο εκτός από το να παραπονιέστε, αυτό μπορεί να είναι αρκετά τοξικό. Δεν είναι κάτι που άλλοι άνθρωποι θα θέλουν να είναι κοντά. Αν μένετε επίμονα στα αρνητικά και δεν κοιτάζετε ποτέ τη θετική πλευρά της ζωής, δεν πρόκειται να είστε ευχάριστη παρέα.


itspossible.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα