Θυμός: Πώς μπορούμε να εκπαιδευτούμε στο να καβγαδίζουμε σωστά

Ο θυμός είναι ένα από τα πιο τοξικά συναισθήματα και δυστυχώς μοιραία κάποιες φορές στη ζωή μας το βιώνουμε. Είτε πρόκειται για ερωτική σχέση, είτε για φιλική, είτε για επαγγελματική, ο καβγάς αποτελεί έκφραση των συναισθημάτων και πολλές φορές μπορεί να γίνει η αιτία να χαλάσουν και σχέσεις χρόνων.
Σήμερα η εκπομπή «Όλα για τη ζωή μας» μάς εκπαιδεύει στο πώς να καβγαδίζουμε σωστά, με τη βοήθεια του δημοσιογράφου Νίκου Συρίγου, και της ψυχολόγου – ψυχοθεραπεύτριας Έρας Μουλάκη.

«Ο τελικός μας στόχος νομίζω ότι πρέπει να είναι να διδασκόμαστε από τον καβγά. Οι φίλοι μου λένε πως δεν είμαι καβγατζής, αλλά εγώ νομίζω ότι αν πιστεύω ότι έχω δίκιο θα το πάω μέχρι τον καβγά. Με τον κοντινό σου άνθρωπο είναι πιο εύκολο να μαλώσεις», σημείωσε ο Νίκος Συρίγος.

«Κανείς δεν είναι ίδιος με τον άλλο, άρα θα διαφωνήσουν. Δεν είναι καλή λύση να βάζουμε θέματα κάτω από το χαλί. Οι περισσότεροι τσακωμοί έρχονται επειδή νομίζουμε ότι κάποιος δε μας νοιάστηκε», ανέφερε από την πλευρά της η κ. Μουλάκη.

«Στην οικογένειά μας μαθαίνουμε πολλά πράγματα, κουβαλάμε τα βιώματά μας και στους καβγάδες μας. Οι γονείς μπορούν να διαφωνούν, αλλά οι εντάσεις είναι καλό να αποφεύγονται», πρόσθεσε η ίδια....

διαβάστε αναλυτικά και δείτε το βίντεο στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα