Οι κόκκινες σημαίες που προειδοποιούν ότι η σχέση δεν έχει μέλλον

Με το μεγάλο κεφάλαιο των προσωπικών σχέσεων ασχολείται σήμερα Κυριακή 16/01 η εκπομπή Όλα για τη Ζωή μας
Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε όλο και πιο συχνά τις σχέσεις να φθάνουν στα άκρα. Η αλήθεια είναι ότι αυτό δε συμβαίνει από τη μια μέρα στην άλλη.

Οι περισσότεροι έχουμε δει τα προειδοποιητικά σημάδια που δείχνουν ότι η σχέση δεν έχει μέλλον στην καλύτερη και στη χειρότερη ότι μπορεί να γίνει και επικίνδυνη.

«Είμαι πιο αισιόδοξη γιατί τώρα μιλιούνται κάποια πράγματα που ήταν πιο ταμπού που πλέον πρέπει να κοπούν», λέει, μιλώντας στην εκπομπή, η Βασιλική Τρουφάκου, ηθοποιός.

«Κάπως αλλιώς ξεκινάς σε μια σχέση και αλλιώς τελειώνεις».

«Όλοι μπαίνουμε σε μια συντροφική σχέση με μια προσδοκία. Επενδύουμε συναισθηματικά και έτσι σκεφτόμαστε τα θετικά κομμάτια με την προσδοκία να γίνουμε αποδεκτοί και να αγαπηθούμε, αλλά υπάρχουν συχνά προειδοποιητικά σημάδια και ‘κόκκινες’ γραμμές», λέει από τη μεριά του η Ιωάννα Φαντζίκη, συμβουλευτική ψυχολόγος.

«Είναι δικαιολογία που λέμε στον εαυτό μας ότι δεν υπάρχουν τέλειες σχέσεις. Η ζήλια είναι φυσιολογικό συναίσθημα. Στην αρχή της σχέσης μπορεί να λειτουργήσει αφυπνιστικά. Όταν ξεπεράσει το μέτρο και αρχίσει να εμφανίζεται σε συχνότητα και διάρκεια είναι διαφορικό».

«Κόκκινη» γραμμή σε μία σχέση είναι και η χειριστική συμπεριφορά.

διαβάστε αναλυτικά και δείτε βίντεο στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα