Οι καθημερινές σου συνήθειες που κάνουν κομμάτια την ψυχική υγεία σου

Με τον αριθμό των αυτοκτονιών στην Ευρώπη να έχει εκτοξευθεί σε σχέση πριν 20 χρόνια, και τις επισκέψεις σε ψυχολόγους να απασχολεί το 75% των Ευρωπαίων, οι επιστήμονες ανακοίνωσαν προγράμματα στήριξης ατόμων που χρειάζονται βοήθειας, απενοχοποίησης των επισκέψεων σε ψυχολόγους και ενημέρωσης για τα απλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε τους εαυτούς μας.

Υπάρχουν ενδείξεις ότι καθημερινές μας συνήθειες επιδεινώνουν την ψυχική μας και μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε κατάθλιψη και άλλες ψυχικές διαταραχές.

Το κάπνισμα

Το κάπνισμα μακροχρόνια δημιουργεί εξάρτηση και σε πολλές φορές έχει οδηγήσει τους καπνιστές στην κατάθλιψη. Το ίδιο ισχύει και για το αλκοόλ.

Κάθεσαι στο διαδίκτυο πολλές ώρες

Η υπερβολική παραμονή σου στο διαδίκτυο και στα social media είναι αποδεδειγμένο ότι συνδέεται με την κατάθλιψη. Οι ώρες που ξοδεύεις δεν πρέπει να ξεπερνούν τις 2-3 ημερησίως.

Η καθιστική ζωή

Η απουσία φυσικής άσκησης σε οδηγεί με γρήγορους ρυθμούς στην κατάθλιψη και το έντονο στρες. Η παραμονή σου πολλές ώρες σε ένα καναπέ, έχει επιπτώσεις εκτός απο την σωματική σου υγεία αλλά και στην ψυχολογία σου, ανοίγοντας τον δρόμο για στρες, κατάθλιψη, ατονία και κρίσεις πανικού.

Δεν μιλάς πολύ

Οι παλιοί έλεγαν "βγάλτο από μέσα σου". Και είχαν απόλυτο δίκιο. Το κρύψιμο κάτω από το χαλί πραγμάτων που μας ενοχλούν δημιουργεί μια πίεση στον εγκέφαλό μας που όταν εκραγεί τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα.

Γεμίζεις το κενό των προσωπικών σχέσεων με υλικά αγαθά.

Η προσωρινή ευχαρίστηση που σου δίνει η αγορά κάποιου ακριβού αντικειμένου ή ένα ακριβό γεύμα, δίνει πολύ γρήγορα τη θέση της στη κατάθλιψη αφού τα υλικά αγαθά δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τους ανθρώπους και τις σχέσεις με αυτούς.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα