Αυστραλία: Οικογένεια μετέτρεψε το σκυλί της σε χαλί όταν αυτό πέθανε - Δείτε εικόνες

Αυστραλία: Οικογένεια μετέτρεψε το σκυλί της σε χαλί όταν αυτό πέθανε - Δείτε εικόνες

Πολλοί ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων βρίσκουν τρόπους για να τιμήσουν τη μνήμη τους αφότου φεύγουν από τη ζωή. Ωστόσο, μια οικογένεια στην Αυστραλία ίσως το παρατράβηξε λίγο για τον «καλύτερο φίλο του ανθρώπου».

Αφού πέθανε το σκυλί ράτσας «γκόλντεν ριτρίβερ» που είχαν μια οικογένεια από την Αυστραλία, αποφάσισε να μετατρέψει το αγαπημένο της κατοικίδιο σε χαλί. Ενώ κάποιοι μπορεί να βρίσκουν το ενθύμιο ενοχλητικό, η ταρίχευση κατοικίδιων ζώων γίνεται ένας δημοφιλής τρόπος για να τιμήσει κανείς ένα ζώο, σύμφωνα με τον επαγγελματία που προσέλαβε η οικογένεια.

 «Η ταρίχευση κατοικίδιων έχει γίνει πραγματικά δημοφιλής τα τελευταία πέντε χρόνια περίπου, οπότε είναι κάτι πολύ καινούργιο για τους περισσότερους ανθρώπους», δήλωσε στο Yahoo! News Australia η Μάντι, ιδιοκτήτρια της εταιρείας Chimera Taxidermy με έδρα τη Μελβούρνη.              

«Κάποια είναι περισσότερο συναισθηματικά ενθύμια, άλλα εκτίθενται αναπαυόμενα στα κρεβάτια τους ή με όποιον τρόπο ήθελαν οι ιδιοκτήτες τους να τα διατηρήσουν», πρόσθεσε. Η 29χρονη συμφώνησε ότι η μέθοδος «σίγουρα δεν είναι για όλους» και το σέβεται αυτό.

Η Μάντι, η οποία ξεκίνησε την ταρίχευση όταν ήταν μόλις 18 ετών, μοιράστηκε μια ανάρτηση στο Instagram στον λογαριασμό της εταιρείας το χαλί από το γκόλντεν ριτρίβερ γράφοντας: «Όμορφο γκόλντεν ριτρίβερ που διατηρήθηκε ως χαλί για την οικογένειά του. Επιτέλους έτοιμος να πάει σπίτι του». 
Το βίντεο έχει λάβει σχεδόν 5.000 προβολές και έχει κοινοποιηθεί 106 φορές μέχρι το πρωί της Τρίτης. Η Maddy εξήγησε στα σχόλια ότι θα διατηρηθεί το χαλί σε καλή κατάσταση για πολλά χρόνια.

Μοιράστηκε επίσης ότι η διατήρηση των κατοικίδιων ζώων ως γούνες «δεν είναι τόσο συνηθισμένη όσο οι άνθρωποι που θέλουν πλήρη ταριχευμένα κεφάλια» και τα περισσότερα από τα κατοικίδια ζώα που ταριχεύει κοιμούνται, αλλά μπορεί επίσης να κάνει τα χαλιά χωρίς τα κεφάλια των κατοικίδιων ζώων         

Το αναμνηστικό έχει λάβει ανάμεικτες, αλλά κυρίως θετικές αντιδράσεις από τον κόσμο στα σχόλια, με ανθρώπους να λένε ότι η ιδέα είναι «όμορφη αλλά όχι για όλους». «Αν και μακάβριο και λυπηρό, αναρωτιόμουν πώς θα ήταν ο σκύλος μου μια μέρα να διατηρηθεί σαν χαλί», σχολίασε ένα άτομο.

«Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να αντέξω να το δω αυτό αφού πεθάνει ο γκόλντι μου», έγραψε ένας χρήστης με ένα emoji προσώπου που κλαίει.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @chimerataxidermy

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα