Οι πιο παράξενες σχολικές τιμωρίες και οι απίστευτοι κανονισμοί του κόσμου

Οι πιο παράξενες σχολικές τιμωρίες και οι απίστευτοι κανονισμοί του κόσμου

Οι σχολικές τιμωρίες είναι από τις πιο άσχημες αναμνήσεις που μπορεί να έχει κανείς. Ειδικά, τα παλαιότερα χρόνια η κατάσταση ήταν πολύ χειρότερη, με παιδιά να πέφτουν θύματα βίας από τους δασκάλους και τους διευθυντές τους, με σκοπό να συμμορφωθούν.
Σήμερα τα πράγματα είναι αρκετά καλύτερα, αν και δυστυχώς η σχολική βια είναι κάτι που υπάρχει ακόμα. Παρόλα αυτά, σε κάποια μέρη του πλανήτη, υπάρχουν ορισμένες σχολικές τιμωρίες που είναι πολύ παράξενες, όμως λέγεται ότι εφαρμόζονται γενικά.

Παγωμένος αρακάς

Είναι μάλλονς μια μορφή σχολικής τιμωρίας που συνηθίζεται από γονείς και δασκάλους στην Ασια και βάζει το παιδί να γονατίσει πάνω σε παγωμένο αρακά. Το αποτελέσμα δεν είναι και πολύ όμορφο.

Βαμμένα μαλλιά

Στα σχολείο του Τόκυο απαγορεύεται οι μαθητές να βάφουν τα μαλλιά τους, με το 57% των δημόσιων σχολείων να ζητούν από αυτούς να τους αποδείξουν ότι έχουν το φυσικό τους χρώμα. Για αυτό πολλές φορές οι καθηγητές, ζητούν φωτογραφίες των παιδιών από τους γονείς τους. Αυτό έχει να κάνει με την κουλτούρα της ομοιογένειας, που δυστυχώς εκεί είναι κάτι βασικό, καθώς η οποιαδήποτε διαφοροποίηση μπορεί να γίνει αφορμή σχολιασμού.

Ώρα του ύπνου

Στην Κίνα οι μαθητές επιτρέπονται να κοιμούνται 30 λεπτά μέσα στην ημέρα, καθώς οι δάσκαλοι εκεί πιστεύουν ότι ο μεσημεριανός ύπνος βελτιώνει την μνήνη και δίνει ενέργεια για περισσότερο διάβασμα. Οι μαθητές των δημοτικών μπορούν να κοιμούνται στα θρανία τους και να φέρουν και κουβέρτα αν θέλουν.

Χειρολαβές

Η Ασία έχει πρωτιά στις παράξενες και ασυτηρές τιμωρίες. Μια από αυτές θέλει τους μαθητές να στέκονται ανάποδα, όταν αργούν στο μάθημα ή μιλάνε την ώρα που γίνεται.

Αποσμητικό

Σχολείο στην Πενσιλβανία απαγόρευσε την χρήση αποσμητικού ΑΧΕ από τότε που μαθητής έπαθε σοβαρή αλλεργική αντίδραση εξαιτίας του και μεταμέρφθηκε στο νοσοκομείο. Υπάρχουν όμως και άλλα σχολεία που τα απαγορεύουν, καθώς οι έφηβοι κάνουν υπερβολές στην χρήση τους.

Καλύτεροι φίλοι

Κάποια σχολεία στην Αγγλία απαγορεύουν στους μαθητές να έχουν κολλήτούς, καθώς γονείς, ψυχολόγοι και καθηγητές υποστηρίζουν ότι τα παιδιά προσαρμόζονται πιο εύκολα όταν είναι μέλη μεγάλης παρέας.

Κόκκινο στυλό

Πολλά σχολείοα σε Αγγλία και Αυστραλία απαγορεύουν το κόκκινο στιλό, θεωρώντας ότι αποθαρρύνει τους μαθητές ή τους προκαλεί πίεση και φόβο, σε αντίθεσα με το πράσινο, το κίτρινο, το μωβ και το μπλε που είναι πιο χαλαρωτικά και κάνουν τις διορθώσεις των καθηγητών να μην μοιάζουν τόσο αγχωτικές.

Ώρα μπάνιου

Στο Σικάγο υπάρχει ένα γυμνάσιο που έχει περιορίσει τις φορές που ένας μαθητής μπορεί να πάει τουαλέτα την ώρα του μαθήματος, σε μόλις 3 φορές το τρίμηνο. Αυτό γιατί ο διευθυντής πιστεύει ότι οι μαθητές το χρησιμοποιούν σαν δικαιολογία για να χάνουν μάθημα.

e-daily

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα