Το στοιχειωμένο Γυάλινο Σπίτι της Καλαμάτας και οι τρομαχτικές ιστορίες για αυτό

Το στοιχειωμένο Γυάλινο Σπίτι της Καλαμάτας και οι τρομαχτικές ιστορίες για αυτό

Στο Ακρογιάλι της Καλαμάτας, βρίκεται ένα γυάλινο σπίτι για το οποίο ήδη από την δεκαετία του 1990 ακούγονταν διάφορες τρομαχτικές φήμες. Πρόκειται για ένα μυστήριο που εξελίχθηκε σε αστικό μύθο, που επικρατεί μέχρι σήμερα.

Το Γυάλινο Σπίτι ή αλλιώς Ενσόφιον όπως είναι η ονομασία του, ήταν μια σχολή που ιδρύθηκε από τον Χαράλαμπο Βακαλόπουλο, έναν Έλληνα από τον Καναδά, ο οποίος σε αρκετά μεγάλη ηλικία μετακόμισε στην Καλαμάτα, από όπου καταγώταν η γυναίκα του.

Το κτίριο είχε τρεις αίθουσες διδασκαλίας, μια Εσωτερική, μιας Φιλοσοφική και μια Μεταφυσική, ενώ είχε και μια βιβλιοθήκη, αλλά ξενώνες για 25 άτομα.

Πολλά έχουν ακουστεί για το γυάλινο σπίτι, κάποιοι λένε ότι πρόκειται για ένα στοιχειωμένο κτήριο, άλλοι ότι είχαν δει ύποπτες συγκεντρώσεις όταν βρισκόταν σε λειτουργία και άλλοι που υποστηρίζουν ότι το επισκέφτηκαν από περιέργεια, νομίζοντας ότι είναι κάποιο καφέ.

Όπως και να έχει, τα τελευταία χρόνια το γυάλινο κτήριο έχει εγκαταλειφθεί στη φθορά του χρόνου και τη μανία των ανθρώπων.

 

 

e-daily

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα