Γιατί μπαρ στο Τέξας απαγορεύει στους πελάτες να φορούν μάσκα

Γιατί μπαρ στο Τέξας απαγορεύει στους πελάτες να φορούν μάσκα

Ο Κέβιν Σμιθ, ιδιοκτήτης μπαρ στο Τέξας, για 64 μέρες ακολούθησε τα μέτρα της κυβέρνησης. Απολύμανε την επιχείρησή του, έφτιαξε τη διάταξη τραπεζιών και καρεκλών  και προετοιμάστηκε για την επαναλειτουργία του μετά την άρση των μέτρων.

Ένα πράγμα, όμως, αρνείται να κάνει. «Δεν επιτρέπονται οι μάσκες», έγραψε σε ένα χαρτί και το κόλλησε στην πόρτα του μπαρ.
Ο ίδιος εξήγησε πως έκανε την κίνηση αυτή καθώς δε συμφωνεί με τον πανικό που προκαλείται για τη χρήση μάσκας και θεωρεί ότι ο φόβος δεν βοηθά.



Καθώς τα μέτρα χαλαρώνουν, πολλά καταστήματα και εστιατόρια σε εθνικό επίπεδο έχουν ακολουθήσει την αντίθετη διαδρομή: Έκαναν την κάλυψη προσώπων απαίτηση, εκδιώκοντας εκείνους που δεν συμμορφώνονται και ακόμη πηγαίνουν στο δικαστήριο για να επιβάλουν τις οδηγίες τους.

«Εάν μας επιτρέπεται να λειτουργούμε μόνο με χωρητικότητα 25%, θέλω να είναι το 25% των ανθρώπων που δεν είναι πρόβατα», δήλωσε ο Smith στην The Washington Post. «Το να φοβάσαι όλη την ώρα δεν είναι καλό για την υγεία σου. Καταστέλλει το ανοσοποιητικό σου σύστημα. »

Παρομοίως και σε ένα βενζινάδικο στο Κεντάκι, κανένας δεν επιτρέπεται να εισέρχεται στο κατάστημα φορώντας μάσκα.
 

Πηγή: Washington Post / SKAI

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα