Ο αλλόκοτος θάνατος του μεγαλύτερου μάγου όλων των εποχών

Ο αλλόκοτος θάνατος του μεγαλύτερου μάγου όλων των εποχών

Ο Χάρρυ Χουντίνι ήταν Ούγγρος μάγος, καλλιτέχνης των αποδράσεων και διασκεδαστής, καθώς επίσης και σκηνοθέτης και ηθοποιός. Αλλαξε εντελώς τον καλλιτεχνικό χώρο της ταχυδακτυλουργικής και θεωρείται ως ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες του είδους.

Βούτηξε σε ποτάμια ενώ ήταν δεμένος με αλυσίδες, εγκλωβίστηκε σε χρηματοκιβώτια και παρόλ'αυτά απέδρασε! Ήταν ο απόλυτος μάγος! Πώς πέθανε όμως;

Στα τέλη Οκτωβρίου του 1926, ο Χουντίνι επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο McGill στο Μόντρεαλ και έδωσε μια διάλεξη στους φοιτητές. 

Ζήτησε τότε από έναν εθελοντή να τον χτυπήσει στην κοιλιά για να αποδείξει την αντοχή του στον πόνο κάτι που αποδείχτηκε μοιραίο. Από τις πρώτες γροθιές σωριάστηκε στο πάτωμα! Ήταν απίστευτο! 

Στην αρχή οι γιατροί κατηγόρησαν τον φοιτητή που τον χτύπησε, όμως έπειτα από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε πως επρόκειτο για μια φρικτά κακή σύμπτωση...

Έπειτα από εξέταση διαπιστώθηκε πως ο μάγος έπασχε από σκωληκοειδίτιδα και δεν το ήξερε. Λίγες μέρες αργότερα, στις 31 Οκτωβρίου 1926, πέθανε από περιτονίτιδα.

 

 

e-daily

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα