Τιτανικός: Θα μπορούσε να σωθεί και ο Jack; Ο James Cameron απαντά

Τιτανικός: Θα μπορούσε να σωθεί και ο Jack; Ο James Cameron απαντά

Στο ερώτημα αν ο Leonardo Di Caprio, ως Jack στην τεράστια κινηματογραφική επιτυχία «Τιτανικός» μπορούσε να σωθεί στην τελευταία σκηνή, απάντησε ο σκηνοθέτης, James Cameron.

Με αφορμή τα 25 χρόνια από την πρεμιέρα της χολιγουντιανής ταινίας που για πολλούς θεωρείται «ορόσημο», ο σπουδαίος σκηνοθέτης προσπάθησε να απαντήσει σε ένα ερώτημα εκατοντάδων θαυμαστών του ερωτευμένου και ταυτόχρονα άτυχου ζευγαριού στην ταινία.

Όλα αυτά τα χρόνια γίνονται αμέτρητες συζητήσεις μεταξύ σοβαρού κι αστείου. Εάν ο Jack, ο ρόλος του νεαρού που υποδυόταν ο διάσημος Leonardo Di Caprio, χωρούσε στην ξύλινη πόρτα που ήταν ξαπλωμένη μέσα στη θάλασσα, η αγαπημένη του Rose, η δημοφιλής ηθοποιός, Kate Winslet. Και αν τελικά ζούσε, αν είχε καταφέρει να βρει λίγο χώρο και να ανέβει πάνω σε αυτήν.

 Ο James Cameron σε συνέντευξή του σε πάνελ στο Television Critics Association 2023, επισήμανε ότι:

«Στην πραγματικότητα δεν είναι καν μια πόρτα. Είναι κομμάτι από ένα πλαίσιο του first class lounge. Μέσα σε περίπου 8 λεπτά ο Jack θα είχε χάσει τις αισθήσεις του».
 
Επομένως δεν ήταν πόρτα αυτό που ο Jack και η Rose χρησιμοποίησαν για να επιπλεύσουν στο ναυάγιο. Αντιθέτως ήταν ένα ξύλινο κομμάτι που έντυνε το lounge της first class.

Άρα ο σκηνοθέτης του Τιτανικού καταρρίπτει ό,τι μέχρι τώρα σκεπτόμασταν και λύνει το μυστήριο ότι η Rose δεν μπορούσε εκ των πραγμάτων να δώσει χώρο στον Jack, αφού και εκείνη κρατιόταν μόνο από ένα κομμάτι ξύλο και όχι από μία ολόκληρη πόρτα, που πολλοί πίστευαν.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα