Γαλλία κατά Maneskin και η εκδίκηση των Ιταλών: Καμία συνέντευξη μετά τη Eurovision

Γαλλία κατά Maneskin και η εκδίκηση των Ιταλών: Καμία συνέντευξη μετά τη Eurovision

Μπορεί να βγήκε αρνητικό το τεστ για την ανίχνευση ουσιών, στο οποίο υποβλήθηκε ο τραγουδιστής των Maneskin, που κέρδισαν τον φετινό διαγωνισμό της Eurovision, όμως ο απόηχος της κατάστασης απασχόλησε την ιταλική αποστολλη και τη δισκογραφική τους. Ο 22χρονος Damiano David κατηγορήθηκε από κάποιους ότι έκανε χρήση κοκαϊνης μέσα στο Green Room, την ώρα του τελικού, το βράδυ του Σαββάτου, επειδή κάποια στιγμή έσκυψε προς το τραπέζι. 

Αν και ο νεαρός ρόκερ Damiano εξήγησε πως ο λόγος που έσκυψε ήταν γιατί ο κιθαρίστας Thomas Raggi , που καθόταν δίπλα του, είχε σπάσει ένα γυαλί στα πόδια τους, ο θόρυβος δεν καταλάγιασε και έτσι προθυμοποιήθηκε να υποβληθεί σε εξετάσεις αίματος. «Καμιά κατανάλωση ναρκωτικών δεν συνέβη στο Green Room και θεωρούμε ότι έκλεισε το θέμα» ανακοίνωσε η EBU. 

 
«Μας ανησυχεί που οι ανακριβείς εικασίες που οδηγούν σε ψεύτικες ειδήσεις επισκίασαν το πνεύμα και το αποτέλεσμα της εκδήλωσης και επηρέασαν άδικα το συγκρότημα. Συγχαίρουμε τους Måneskin για άλλη μια φορά και τους ευχόμαστε τεράστια επιτυχία. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με το ιταλικό μέλος μας Rai για την παραγωγή ενός θεαματικού διαγωνισμού τραγουδιού Eurovision του χρόνου στην Ιταλία», συμπληρώνει η EBU.

Όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή του Star «Στη Φωλιά των Κου Κου»: «Η δισκογραφική τους εταιρία τους έχει αποκλείσει από κάθε είδους συνέντευξη. Τηλεοπτική, αλλά και σε κάθε είδους μέσο μέχρι νεοτέρας…». «Δεν κάνω ναρκωτικά. Σας παρακαλώ, παιδιά. Μην το λέτε αυτό, καμιά κοκαΐνη», δήλωσε ο τραγουδιστής στ συνέντευξη Τύπου για τη νίκη της Ιταλίας.  

Η Γαλλία, που κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον διαγωνισμό με το τραγούδι "Voilà" ζήτησε «απόλυτη διαφάνεια», αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν θα προχωρήσει σε ένταση. «Νομίζω ότι πρέπει να μην υπάρχει καμία αμφιβολία και να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια», δήλωσε ο Γάλλος υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Κλεμάν Μπον στον ραδιοφωνικό σταθμό RMC.

 
Η Μπαρμπαρά Πραβί, ερμηνεύτρια του «Voilà», εμφανίστηκε επίσης αποστασιοποιημένη. «Η πραγματικότητα είναι ότι αυτοί είναι οι άνθρωποι που ψηφίστηκαν και από το κοινό και από τις επιτροπές. Μπορεί να παίρνουν ναρκωτικά...να φορούν το σλιπάκι τους ανάποδα ή ή οτιδήποτε… δεν είναι δικό μου πρόβλημα», είπε σε συνέντευξη στο δίκτυο France2.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα