Λιγνάδης: Είμαι έτοιμος για όλα - Πώς κρίνεται επικίνδυνος ένας άνθρωπος;

Λιγνάδης: Είμαι έτοιμος για όλα - Πώς κρίνεται επικίνδυνος ένας άνθρωπος;

Ο Δήμήτρης Λιγνάδης πέρνει θέση και απαντά στα όσα είπε η  υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, κατά του ηθοποιού και σκηνοθέτη σε συηνέντευξη τύπου που παραχώρησε η ίδια νωρίτερα 

Οι αρμόδιες Αρχές και όχι η κυρία Μενδώνη θα με κρίνουν. Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, ισχυρίζεται ότι ουδέποτε εξαπάτησε την υπουργό.

Εξακολουθώ να θεωρώ την κυρία Μενδώνη μία επαρκέστατη στη δουλειά της υπουργό, με την οποία είχαμε, θέλω να πιστεύω, μία πολύ καλή συνεργασία. Την επικινδυνότητα ενός ανθρώπου την αποφασίζουν οι ανάλογοι θεσμοί, για το εάν ένας άνθρωπος είναι επικίνδυνος για τον συνάνθρωπό του, για την κοινωνία και κυρίως αν είναι επικίνδυνος στη δουλειά, η οποία του είχε ανατεθεί. Και αυτό θα είναι ένα ερώτημα που πρέπει να τεθεί στους ανάλογους θεσμούς αν πραγματικά ο Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος» είπε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός.

«υπάρχει εδώ και έναν μήνα μια τεράστια επίθεση φημών, κλίματος, υπονοούμενων, εννοουμένων που δέχομαι εγώ, καταγγελίες στα media, στα social media, τις οποίες πληροφορούμαι, αλλά είναι ένας κυκλώνας ο οποίος μέχρι στιγμής υπάρχει εκεί, σε αυτά τα μέρη που σας είπα. Καταγγελία στα χέρια μου εγώ δεν έχω πάρει μέχρι τη στιγμή που μιλάμε. Επομένως, πώς αποφασίζεται η επικινδυνότητα ενός ανθρώπου; Πώς αποφασίζεται; Από τα θρυλούμενα; Από τις φήμες; Σίγουρα η επικινδυνότητα ενός ανθρώπου δεν αποφασίζεται από... από τις φήμες ή κάποιες καταγγελίες που είναι στον αέρα» υπογράμμισε ο Δημήτρης Λιγνάδης και παράλληλα σημείωσε: «εγώ δεν θέλω να κρίνω κανέναν αυτήν τη στιγμή. Απολύτως κανέναν! Βεβαίως, υπάρχει ελευθερία λόγου, αλλά θα μου επιτρέψετε και εμένα να επικαλεστώ και εγώ το κράτος δικαίου. Γιατί είμαι ένας άνθρωπος που ακούει για τον πατέρα του, για τη μάνα του, ακούει πράγματα που δεν φανταζόμουν ότι θα ακούσω και είμαι ένας άνθρωπος χωρίς να έχω έναν οργανωμένο στρατό πίσω μου να με... νιώθω και μια μοναξιά να σας το πω και έτσι».

«σε καμία περίπτωση δεν νιώθω ότι εξαπάτησα την υπουργό» τόνισε και είπε ότι «προσπαθώ να διατηρώ την ψυχραιμία μου. Προσπαθώ, δεν είναι καθόλου εύκολο. Να είμαι νηφάλιος. Είμαι πολύ στεναχωρημένος, πραγματικά. Σε δεύτερο χρόνο, για να ξέρω και εγώ τι έχω στα χέρια μου, ίσως μπορεί κανείς να ερμηνεύσει πολλά πράγματα, με πιο ψύχραιμο μυαλό. Να ξέρετε πάντως ότι είμαι ένας άνθρωπος που πριν κάνει την οποιαδήποτε κριτική εξαντλεί την αυτοκριτική του. Είμαι προετοιμασμένος για τα πάντα».

Η συνέντευξη Μενδώνη  - είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος

 «είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος. Αυτό προκύπτει τώρα» και προσέθεσε ότι «όταν τοποθετήσαμε τον Λιγνάδη στη θέση του διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου βγάλαμε προκήρυξη. Με αντίστοιχες προκηρύξεις θα τοποθετούνται οι διευθυντές των οργανισμών. Ακούω ότι η βασική κατηγορία είναι ότι συγκαλύψαμε. Τι να συγκαλύψουμε; Γιατί εμείς δεν ξέραμε. Αν αυτοί ήξεραν. Αυτοί συγκάλυψαν. Το υπουργείο Πολιτισμού δεν διαθέτει τμήμα σεξουαλικού εγκλήματος. Εμείς γνωρίζουμε τον καλλιτέχνη και όχι την προσωπική του ζωή».

«από την στιγμή που ξεκίνησαν οι φήμες τον πιέσαμε πολύ να μας πει την αλήθεια. Μας εξαπάτησε, με εξαπάτησε. Με υποκριτική τέχνη προσπάθησε να μας πείσει ότι δεν έχει σχέση με αυτά. Ότι οι φήμες δεν αφορούν αυτόν. Και ενώ οι φήμες πολλαπλασιάζονταν για την ανάρμοστη δράση του αυτός εξακολουθούσε να επιμένει. Όταν παραιτήθηκε, ήταν μετά τη συνέντευξη του Ν.σ» και πρόσθεσε ότι «ο Πρωθυπουργός δεν ήταν προσωπικός φίλος του Δημήτρη Λιγνάδη, τον γνώριζε όπως όλοι από το σανίδι. Όπως κι εγώ».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα