Δημήτρης Λιγνάδης: Θα απαντήσω εν καιρώ κι αν χρειαστεί θα μιλήσουν οι δικηγόροι μου

Δημήτρης Λιγνάδης: Θα απαντήσω εν καιρώ κι αν χρειαστεί θα μιλήσουν οι δικηγόροι μου

Στη θέση του να μην κάνει κάποια δήλωση αναφορικά με τις ανεπίσημες -μέχρι στιγμής- καταγγελίες εις βάρος του για απρεπή συμπεριφορά, παραμένει ο Δημήτρης Λιγνάδης

Δημοσιογράφος από την εκπομπή «ευτυχείτε» επικοινώνησε με τον γνωστό σκηνοθέτη και μέχρι πρότινος πρόεδρο του Εθνικού Θεάτρου, ωστόσο, εκείνος δε θέλησε να σχολιάσει κάτι και αρκέστηκε να πει πως θα μιλήσει όταν ο ίδιος κρίνει ότι είναι η ώρα.

«Δεν θέλω να κάνω καμία δήλωση. Θα απαντήσω εν καιρώ και αν χρειαστεί θα μιλήσουν οι δικηγόροι μου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης υπέβαλε την παραίτησή του ύστερα από φήμες και αναφορές στο πρόσωπο του, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επίσημες καταγγελίες.

Στη σχετική επιστολή του χαρακτήρισε, μάλιστα, τις φήμες αυτές ως  «προσωπικές επιθέσεις», επισημαίνοντας -μεταξύ άλλων- ότι θα ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμά του κατά όσων τον έχουν στοχοποιήσει.

Η επιστολή παραίτησης 

«Παρά την ύψιστη τιμή που αποτελεί για μένα να υπηρετώ το πρώτο θέατρο της χώρας μας, η αγάπη και η αφοσίωσή μου προς το ίδιο το Εθνικό Θέατρο μου υπαγορεύει να υποβάλω σήμερα την παραίτησή μου.

Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει όλοι μάρτυρες ενός τοξικού κλίματος φημών, υπονοούμενων, διαρροών και αναφορών γύρω από το πρόσωπό μου, χωρίς μάλιστα να έχει υπάρξει οποιαδήποτε επίσημη καταγγελία. Γεγονός που θα μου επέτρεπε το ελάχιστο προβλεπόμενο από ένα Κράτος Δικαίου, δηλαδή να υπερασπιστώ τον εαυτό μου.

Αντιπαρερχόμενος τις ερμηνείες που θα γεννήσει η κίνησή μου αυτή, οφείλω να βάλω το καλό του Εθνικού Θεάτρου πάνω απ’ όλα, και να προστατεύσω τον θεσμό από μία ατέρμονη επικοινωνιακή και πολιτική διελκυστίνδα.

Αφού οι επιθέσεις, έστω κι έτσι, είναι προσωπικές, επιλέγω να σταθώ κι εγώ όρθιος απέναντί τους ως πρόσωπο και όχι να κρυφτώ στη κουίντα του Εθνικού Θεάτρου. Επιπλέον, η παραίτησή μου αυτή, μού επιτρέπει να προχωρήσω χωρίς να δεσμεύω ή να δεσμεύομαι πλέον θεσμικά και να ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμά μου έναντι όσων επέλεξαν να με στοχοποιήσουν, εξυπηρετώντας την οποιαδήποτε σκοπιμότητα. Σας ευχαριστώ από καρδιάς για τη συνεργασία.

Με τιμή Δημήτρης Λιγνάδης» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή. 

Τι απαντά η Μελίνα Μενδώνη

Η παραίτησή του έγινε δεκτή από τη Μελίνα Μενδώνη η οποία μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα Fm» ανέφερε τα εξής: 

«Ο Δημήτρης Λιγνάδης μου έστειλε την παραίτησή του η οποία κι έγινε δεκτή. Ο ίδιος, μέσα στην επιστολή παραίτησης αναφέρει και τους λόγους. Ξέρετε, μέσα σ’ αυτό το τοξικό κλίμα, ο καθένας έχει αντοχές και αυτό δε μπορούμε να τις παραγνωρίζουμε. Ο κάθε άνθρωπος έχει τις αντοχές του, πόσο μπορεί να δεχθεί και να ανεχθεί οποιεσδήποτε φήμες.

Πρέπει να πω, ότι μέχρι σήμερα που μιλάμε, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, κάποια καταγγελία επώνυμη δεν υπάρχει. Από την άλλη πλευρά, ο καθένας έχει την ελευθερία να υπερασπιστεί τον εαυτό του, όπως εκείνος κρίνει, είτε αφορά σε φήμες, είτε αφορά σε καταγγελίες. Επαναλαμβάνω ότι για το συγκεκριμένο πρόσωπο, καταγγελίες μέχρι σήμερα που μιλάμε, επώνυμες δεν έχουν υπάρξει».

Σημειώνεται ότι η υπουργός Πολιτισμού είχε στηρίξει τον Δημήτρη Λιγνάδη τις προηγούμενες ημέρες, βάλλοντας μάλιστα κατά όσων δημοσιογράφων έγραφαν κατά του τέως καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού, επισημαίνοντας ότι «δεν υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες εναντίον του».

 
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα