Δημήτρης Καραντζάς: Μου εμπιστεύθηκε τη φρικτή νύχτα που έζησε με γνωστό σκηνοθέτη

Ο Δημήτρης Καραντζάς,  βραβευμένο σκηνοθέτης και διδάσκων του Εθνικού Θεάτρου, εμφανίστηκε στην εκπομπή της Φαίης Σκορδάς και αναφέρθηκε στο θέμα των καταγγελιών που απασχολεί το πανελλήνιο της τελευταίες μέρες. «Όλοι αυτή την περίοδο είμαστε ταραγμένοι. Ξεκίνησε κάτι πολύ σημαντικό η Ζέτα Δούκα, η οποία βγήκε και μίλησε ονομαστικά για μία κακοποιητική συμπεριφορά και αυτό βρήκε παράδειγμα σε άλλες γυναίκες, που μίλησαν για υποθέσεις που είχαν μέσα απόλυτη κατάχρηση εξουσίας, πολύ εκφοβισμό και μια στρεβλή αντίληψη για το ποια είναι τα όρια της εξουσίας και του σκηνοθέτη ή του θιασάρχη ή του πρωταγωνιστή.

Δεν έχει κανείς το δικαίωμα χάρη στην προσωπική του διαστροφή να κακοποιεί δεκάδες ανθρώπους και αυτό είναι η στιγμή να το διεκδικήσουμε σθεναρά. Κάνω έκκληση στους ανθρώπους που θέλουν να μιλήσουν και φοβούνται να μην φοβούνται. Να μην φοβούνται τίποτα σε σχέση με κάποια “τοτέμ” που κρύβουν μέσα κλειδώματα, κακοποιήσεις, κατάχρηση εξουσίας, αντιεπαγγελματική συμπεριφορά και μία τρομοκρατική – εκφοβιστική συμπεριφορά. Όταν κάποιος κάνει τη δουλειά του δε σημαίνει ότι πρέπει να κάνει τα χατίρια και τα γούστα που έχει ο καθένας που είναι λαοφιλής» υπογράμμισε ο γνωστός σκηνοθέτης.  

Παράλληλα, ο Δημήτρης Καραντζάς απάντησε στον Σταμάτη Φασουλή για την ατάκα του «καθίστε φρόνημα». «Το «καθίστε φρόνιμα για να μιλήσουν τα θύματα» είναι αντίστοιχο με όσα ειπώθηκαν στο παρελθόν για τη Χρυσή Αυγή. Το λόγο έχει δικαιοσύνη, όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για να καλυτερεύσουμε κάποια πράγματα. Το θέατρο δεν είναι έτσι και οι άνθρωποι που είναι έτσι πρέπει να ξεριζωθούν από αυτό το πράγμα».

Τέλος, ο Δημήτρης Καραντζάς αναφέρθηκε στην εξομολόγηση του ηθοποιού, που μίλησε για την κακοποίηση που υπέστη από γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη. «Είναι φίλος μου και δυστυχώς έτυχε να γνωρίζω αυτή την ιστορία. Όταν άνοιξε αυτή η ιστορία με τη Ζέτα Δούκα πέρασε μια πολύ μεγάλη ταραχή και μου εμπιστεύθηκε αυτό το πράγμα, αυτή τη φριχτή νύχτα που έζησε εκεί, όπως την περιέγραψε. Δεν ήμουν μπροστά και δεν μπορώ να ξέρω τι συνέβη, αλλά μου το εκμυστηρεύτηκε σαν ένα μεγάλο, βαθύ και χρόνιο τραύμα. Αυτό που τον έπεισε είναι ότι μίλησε με πολλούς ανθρώπους που ήθελαν να καταγγείλουν μια κακοποιητική συμπεριφορά και του είπαν “αν βγεις να το πεις, θα μας δώσεις τη δύναμη να βγούμε και εμείς να το πούμε»».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα