Αύγουστος Κορτώ: Όταν είπα στη μάνα μου ότι μου αρέσουν τα αγόρια...

Αύγουστος Κορτώ: Όταν είπα στη μάνα μου ότι μου αρέσουν τα αγόρια...

Η 17η Μαΐου ήταν η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας και Τρανσφοβίας και ο Αύγουστος Κορτώ θέλησε να στείλει ένα δυνατό μήνυμα κατά των διακρίσεων, γράφοντας για τη στιγμή που είπε στη μητέρα του ότι του

αρέσουν τα αγόρια.

"Όταν είπα στη μάνα μου ότι μ' αρέσουνε τα αγόρια - το 1984 - θυμάμαι πως ένιωθα φριχτή ντροπή - παρ' ότι λαλίστατος υπό άλλες συνθήκες, με το ζόρι ξεστόμιζα τις λέξεις" γράφει ο γνωστός συγγραφέας σε ανάρτησή του στο Facebook.

"Πώς γίνεται ένα παιδί πέντε ετών να ντρέπεται για τον εαυτό του, δίχως καν να αντιλαμβάνεται τον λόγο; Απλούστατο: το αόρατο χέρι της κοινωνίας του έχει δείξει τον δρόμο της δυστυχίας, που είναι το μέλλον των μη φυσιολογικών, και του 'χει ρίξει και μερικές σφαλιάρες, μπας και συνέλθει κι αλλάξει φύση. (Κι αν ορισμένοι πουν ότι η φύση μ' έκανε να ντρέπομαι, για να με στρέψει στην ομαλή οδό, τότε, μ' αυτή τη λογική, δεν θα έπρεπε να υπάρχουν ομοφυλόφιλοι: θα μας διόρθωνε όλους άμα τη γενέσει η βιολογία). Αυτός είναι ένας - ο σπουδαιότερος, ίσως - απ' τους στόχους του αγώνα μας: να σκοτώσουμε την ντροπή. Να φτιάξουμε έναν κόσμο όπου τα παιδιά δεν φοβούνται να μιλήσουν με τα λόγια της καρδιάς τους" αναφέρει ο Αύγουστος Κορτώ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα