Έχει γίνει φυτό - Αποζημίωση 2.796.000 ευρώ ζητεί η οικογένεια του Κωνσταντίνου Αγγελίδη για το τροχαίο

Έχει γίνει φυτό - Αποζημίωση 2.796.000 ευρώ ζητεί η οικογένεια του Κωνσταντίνου Αγγελίδη για το τροχαίο

2.796.000 ευρώ ζητεί η οικογένεια του Κωνσταντίνου Αγγελίδη για το τροχαίο ατύχημα που είχε την παραμονή των Χριστουγέννων του 2018, όταν η μηχανή στην οποία επέβαινε συγκρούστηκε με λεωφορείο στη λεωφόρο Βουλιαγμένης.

«Έχει γίνει φυτό» 

Στην αγωγή που συζητήθηκε την Πέμπτη στο δικαστήριο, η οικογένεια του παρουσιαστή ζητεί χρηματική αποζημίωση από τον οδηγό του λεωφορείου και την εταιρεία του, καθώς όπως αναφέρει «υφίσταται αποκλειστική υπαιτιότητα του εναγόμενου οδηγού του προπορευόμενου λεωφορείου, ο οποίος κατά παράβαση του Κ.Ο.Κ. όλως αιφνιδίως διενήργησε απότομο ελιγμό προς τα αριστερά φράσσοντας την πορεία της μοτοσικλέτας του ενάγοντος».

Στις συνολικά 16 σελίδες της αγωγής ο Κωνσταντίνος Αγγελίδης περιγράφει πώς είναι η κατάστασή του σήμερα, δύο χρόνια μετά το σοκαριστικό τροχαίο.

«Σε γενικές γραμμές έχει γίνει φυτό. Αδυνατεί να σταθεί όρθιος χωρίς υποβοήθηση, να περπατήσει και να κινήσει το αριστερό του χέρι. Έχει πλήρη αδυναμία επικοινωνίας εκτός από την ανταπόκρισή του σε κάποια νεύματα από οικεία πρόσωπα. Δεν μπορεί να μιλήσει, δεν μπορεί να τραφεί. Έχει υποστεί μόνιμη αναπηρία, δηλαδή έχει καταστεί τετραπληγικός. Δε θα μπορέσει ποτέ ξανά να έχει ομαλή κοινωνική και οικογενειακή ζωή. Δε θα μπορέσει ξανά να έχει κανονική επικοινωνία με το παιδί του και ουσιαστική επικοινωνία με τη σύζυγό του. Δε θα μπορέσει να έχει ξανά επαγγελματική εξέλιξη».

Σύζυγος Αγγελίδη: «Έχει 90% αναπηρία»

Η Εβελίνα Βαρσάμη κατά την κατάθεσή της στο δικαστήριο δήλωσε πως ο σύζυγός της έχει 90% αναπηρία «που σημαίνει ότι είναι σχεδόν φυτό. Έχει ελάχιστη επικοινωνία με το περιβάλλον. [...] Εκτός από την τηλεόραση ασχολείτο με ένα μαγαζί στη Γλυφάδα, όπου έκανε τις δημόσιες σχέσεις και ήταν υπεύθυνος καταστήματος. Έπαιρνε μισθό 1.300 συν τα tips που ήταν 300 το μήνα που σε γιορτές έφτανε συνολικά τις 2.500 ευρώ».

Παράλληλα η γυναίκα του γνωστού παρουσιαστή τόνισε πως ο Κωνσταντίνος Αγγελίδης βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης, όπου «το κόστος είναι δωρεάν χάρη στην Τατιάνα Στεφανίδου που γνώριζε τον ιδιοκτήτη», προσθέτοντας όμως πως όταν επιστρέψει σπίτι θα χρειαστούν δαπάνη νοσοκόμου. «Εγώ λόγω της κατάστασης δεν μπορώ να δουλέψω. Έχουμε ένα αγοράκι 8 ετών και τα έξοδά του, περίπου 500 το μήνα. Τα έξοδα του σπιτιού επίσης», ανέφερε η κ. Βαρσάμη.

Οδηγός λεωφορείου: «Δεν έφταιγα»

Στη δίκη κατέθεσε και ο οδηγός του λεωφορείου, ο οποίος υποστήριξε πως κινούταν στην αριστερή λωρίδα στη λεωφόρο Βουλιαγμένης. «Τα φανάρια ήταν κόκκινα και άφησα το λεωφορείο να ρολάρει, αλλά έγιναν πράσινα τα φανάρια και συνέχισα την πορεία μου. Σε εκείνο το σημείο είδα πάνω έντονα φώτα, μια λάμψη, είδα ότι μια μηχανή εκσφενδονίστηκε δέκα μέτρα κι έφτασε ο αναβάτης στο πεζοδρόμιο και η μηχανή σταμάτησε 5-6 μέτρα παρακάτω. Κατέβηκα και ένας κύριος που ήταν μάρτυρας μου λέει δε φταις σε τίποτα» είπε. 

Τόνισε μάλιστα πως «όταν άλλαζα λωρίδα δεν είδα καμία μηχανή. Ήταν νύχτα θα έβλεπα τα φώτα».

Να αναφερθεί τέλος πως η συνήγορος του οδηγού λεωφορείου ζήτησε πραγματογνώμονα για το ατύχημα, λέγοντας πως ο Κ. Αγγελίδης ήταν «συνυπαίτιος ή υπαίτιος κατά 95% για το ατύχημα». «Αιτούμαστε διενέργεια ιατρικής πραγματογνωμοσύνης, γιατί ο κ. Αγγελίδης ζητά 2.796.000 ευρώ για την περίθαλψη του. Έχουμε και ένσταση επειδή δε φορούσε κράνος και αρνούμαστε την αγωγή», ανέφερε η συνήγορος του οδηγού.  

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα