Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Πώς να αποχαιρετήσω τη μισή μου ζωή - το μισό μου όνομα

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Πώς να αποχαιρετήσω τη μισή μου ζωή - το μισό μου όνομα

Μια λιτή και πολύ συγκινητική ανάρτηση έκανε πριν από λίγη ώρα ο Διονύσης Τσακνής, με αφορμή την κηδεία του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. 

«Και σήμερα, πώς να σε αποχαιρετήσω; Με ποια λόγια να περιγράψω τη μισή μου ζωή και το μισό μου όνομα; Να θυμώσω μηπως μαζί σου για τελευταία φορά; Α ρε Λαυρεντη...» 

Μιλώντας σε ραδιόφωνο για τον χαμό του φίλου του είπε:

«Καλησπέρα, αλλά για μένα δεν ήταν ούτε μια καλή εσπέρα ούτε ένα καλό πρωινό όταν στις 5.30 το πρωί έμαθα για την απώλεια του αγαπημένου μου. 

Δεν ξέρω τί μπορεί να πει κανείς, εγώ τουλάχιστον αυτή τη στιγμή δηλώνω αναρμόδιος να μιλήσω για έναν άνθρωπο, διότι η αποτίμηση του έργου του Λαυρέντη, θα γίνει από ψύχραιμους ανθρώπους. Εγώ ούτε ψύχραιμος είμαι, ούτε αντικειμενικός μπορώ να είμαι, ούτε λογικός μπορώ να είμαι. Αντιμετωπίζω το παράλογο της απώλειας, αντιμετωπίζω συναισθηματικά και μόνο αυτή την απώλεια και ευελπιστώ κάποια στιγμή ηρεμώντας, να κάνω έναν απολογισμό.

Ο ορισμός του χύμα ήταν και με θύμωνε πάρα πολύ, διότι δεν πρέπει να τα ωραιοποιούμε όλα μετά από αυτή την τραγική απώλεια. Ήταν ο μόνιμος λόγος για καβγάδες, δυστυχώς. Αλλά τί ωραίο πράγμα, βλέποντάς το εκ των υστέρων, τί ωραίο πράγμα ήταν αυτή του η ανεμελιά, απέναντι σ' έναν άνθρωπο σαν εμένα, απόλυτα προγραμματισμένο και απόλυτα στοχοπροσηλωμένο. Γι' αυτό ίσως ήμασταν τα ετερώνυμα που έλκονται», είπε χαρακτηριστικά ο Διονύσης Τσακνής. 

 

thetoc

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα