Με φυλάκιση κινδυνεύει η ηθοποιός Ορνέλα Μούτι - Πώς σχετίζεται ο Πούτιν

Φυλακή κινδυνεύει να μπει η Ιταλίδα ηθοποιός Ορνέλα Μούτι αν δεν καταβάλει αποζημίωση για την ακύρωση της περιοδείας της, κίνηση στην οποία προέβη προκειμένου να παραβρεθεί σε δείπνο με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τον ηθοποιό Κέβιν Κόστνερ.

Η Μούτι ήταν προγραμματισμένο να εμφανιστεί στη σκηνή τον Δεκέμβριο του 2010 αλλά είπε ψέματα πως ήταν άρρωστη για τρεις μέρες και ταξίδεψε στην Αγία Πετρούπολη για ένα εντυπωσιακό φιλανθρωπικό γκαλά.

Όταν έγινε γνωστό πως την περίοδο που δήλωνε άρρωστη βρέθηκε στη Ρωσία με τον πρόεδρο Πούτιν, το θέατρο Verdi αντέδρασε και θέλησε να την τιμωρήσει. 

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας επικυρώνοντας την απόφαση του για το 2017 καταδίκασε την 64χρονη για απόπειρα απάτης. Η απόφαση, η οποία ανακοινώθηκε την Πέμπτη, επιβεβαιώνει την εξάμηνη αναστολή της φυλάκισής της, τη χρηματική ποινή των 500 ευρώ που της επιβλήθηκε καθώς και την αποζημίωση 30.000 ευρώ που καλείται να πληρώσει στο θέατρο Verdi της Pordenone. 

Ως αποδεικτικό για την καταδίκη της λειτούργησε το χαρτί του γιατρού που φέρεται να πλαστογράφησε και να παρέδωσε στο θέατρο, το οποίο ανέφερε ότι ήταν εκείνες τις μέρες ήταν άρρωστη και υπέφερε από οξεία φλεγμονή της τραχείας, πυρετό καθώς και έντονο βήχα. Μάλιστα το συγκεκριμένο χαρτί της έδινε αναρρωτική άδεια για πέντε ημέρες

Οι δικαστικές αρχές προειδοποιούν τώρα πως η Μούτι θα μπει φυλακή αν δεν πληρώσει τα χρήματα ενώ η ηθοποιός είπε πως δεν δύναται να πληρώσει την αποζημίωση. Έχει ωστόσο, 30 μέρες για να καταβάλει την αποζημίωση, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. 

Σημειώνεται ότι η Μούτι έχει δηλώσει πολλές φορές τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης πως θα ήθελε ένα σπίτι στη Μόσχα και τη ρωσική υπηκοότητα.

 

 

skai

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ