Ο δύσκολος αγώνας του Αντώνη Τουρκογιώρη. Οι φίλοι του τον στηρίζουν με μια μεγάλη συναυλία

Ο δύσκολος αγώνας του Αντώνη Τουρκογιώρη. Οι φίλοι του τον στηρίζουν με μια μεγάλη συναυλία

 Οι καλλιτέχνες αγαπημένοι φίλοι του τραγουδιστή των Socrates Αντώνη Τουρκογιώργη τον στηρίζουν έμπρακτα με μια συναυλία αφιερωμένη σ’ εκείνον. Ο τραγουδιστής και μουσικός αντιμετωπίζει τα τελευταία 8 χρόνια ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και χρειάζεται τη βοήθειά μας!

Οι νέοι από τις γειτονιές δεν ήξεραν καλά-καλά αγγλικά, δεν είχανε ταξιδέψει έξω από την Ελλάδα, δεν είχανε λεφτά για να πάνε σε ωδεία, αλλά είχανε μια μεγάλη εσωτερική ανάγκη που τους ωθούσε να ανοίξουν τα φτερά τους και να πετάξουν ψηλά και ελεύθερα! Κόντρα στη στρατιωτική δικτατορία που προσπαθούσε να βάλει την επιθυμία για ζωή σε γύψο, την αστυνομία που κυνηγούσε όσους είχανε μακριά μαλλιά, τη λογοκρισία που έκοβε τα τραγούδια και τις ταινίες που αγαπούσε η νεολαία και τις εφημερίδες που περιγελούσαν κάθε έναν που άφηνε φαβορίτες και κάθε μία που φορούσε μίνι φούστα!

Μέσα απ’ αυτή τη ζύμωση, την ανησυχία, τον πόθο, την ανακατωσούρα και την αντίδραση γεννήθηκε και φούντωσε το ελληνικό ροκ. Αυτοσχέδιοι μουσικοί και αμούστακοι ακροατές δημιούργησαν ένα ρεύμα που ένωνε τα παιδιά της Ελλάδας με τα παιδιά όλου του κόσμου. Με κιθάρες, τύμπανα και φωνές που έμοιαζαν άλλοτε με ύμνους κι άλλοτε με κραυγές!

Σ’ αυτή την έκρηξη, ένα συγκρότημα με το πρωτότυπο όνομα Socrates drank the conium ανέβασε τα ντεσιμπέλ στα άκρα και έβαλε φωτιά στα μυαλά των αγοριών και των κοριτσιών που πλημμύριζαν τις αίθουσες των κινηματογράφων στα περίφημα κυριακάτικα πρωινά. Με τη φωνή του Αντώνη Τουρκογιώργη, δυνατή και οργισμένη, ο ηλεκτρισμός διαπερνούσε τις νεανικές ψυχές και άφηνε όλες τις φαντασίες να ταξιδέψουν!

 Οι αναμνήσεις ρίζωσαν και η ιστορία γράφτηκε με αγάπη και νοσταλγία, αλλά τώρα χρειάζεται να ενεργοποιήσουμε την αλληλεγγύη μας. Να σταθούμε στον Αντώνη που έχει σοβαρό πρόβλημα με την υγεία του. Γι’ αυτό το σκοπό, πολλοί καλλιτέχνες, μουσικοί, συνθέτες και τραγουδιστές, απ’ όλο το φάσμα του ελληνικού τραγουδιού, δηλώνουν την παρουσία τους σε μια ξεχωριστή γιορτή μουσικής, καλώντας φίλες και φίλους, τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου, στις 8.30 το βράδυ, να γεμίσουν το Κηποθέατρο Παπάγου, για να συμπαρασταθούμε όλοι μαζί στον τραγουδιστή των Socrates που δίνει τώρα ένα άλλο δύσκολο αγώνα.

SOCRATES DRANK THE CONIUM - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΑΙ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟ 1999 Βιντεο

tlife

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα