Οι πρώτες εικόνες από τη βάπτιση του μικρού πρίγκιπα - Ποιο όνομα θα πάρει

Οι πρώτες εικόνες από τη βάπτιση του μικρού πρίγκιπα - Ποιο όνομα θα πάρει

Ο μικρός πρίγκιπας  βαφτίστηκε και το όνομα αυτού Λούι  

Ο Λούις, ο πέμπτος στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου που γεννήθηκε στις 23 Απριλίου, θα βαφτιστεί στο Chapel Royal του ανακτόρου του Σαιντ Τζέιμς στο κεντρικό Λονδίνο, σε μια μικρή ιδιωτική τελετή. 

Είναι η ίδια εκκλησία στην οποία είχε γίνει η βάπτιση του πρίγκιπα Τζορτζ. Η βάπτιση της πριγκίπισσας Σάρλοτ είχε γίνει στο ναό της Μαρίας Μαγδαληνής στο Σάντριγχαμ. 

Ο μικρός πρίγκιπας, ο αδελφός του πρίγκιπας Τζορτζ 4 ετών, και η αδελφή του πριγκίπισσα Σάρλοτ 3 ετών, έφτασαν μαζί τους γονείς τους στο βασιλικό παρεκκλήσι του St James στο Λονδίνο. 

Αυτή είναι η πρώτη εμφάνιση του μικρού Λούι από την γέννησή του, πριν από 11 εβδομάδες. 

 

Παρόντες στη βάπτιση ο πατέρας του Γουίλιαμ, ο Πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα, ο Πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν, οι γονείς της Kέιτ και τα αδέλφια της και φυσικά οι έξι νονοί του Λούις. 

Η γιαγιά του μικρού πρίγκιπα, η βασίλισσα Ελισάβετ, καθώς και ο σύζυγός της, ο Πρίγκιπας Φίλιππος, δεν θα είναι μεταξύ των παρόντων της τελετής, σύμφωνα με το παλάτι του Κένσινγκτον.

Βασιλική πηγή δήλωσε ότι είχε συμφωνηθεί πριν από λίγο καιρό ότι η 92χρονη βασίλισσα δεν θα παραστεί στη μικρή οικογενειακή τελετή και ότι η απουσία της δεν θα αφορά θέματα υγείας.

Η Ελισάβετ, η μακροβιότερη ζωντανή μονάρχης στον κόσμο, ακύρωσε τον περασμένο μήνα κάποια δημόσια εμφάνιση που είχε επειδή αισθάνθηκε αδιαθεσία αλλά από τότε έχει πραγματοποιήσει μια σειρά δημόσιων εμφανίσεων.

Η μονάρχης, την ημέρα της βάπτισης επιστρέφει στο Λονδίνο λίγο πριν ξεκινήσει ένα πλούσιο πρόγραμμα συναντήσεων, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η συνάντηση με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ στο σπίτι του, στο κάστρο του Windsor, την Παρασκευή.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα