Νεανικό δέρμα: Μάθε τα μυστικά - Το πρωτόκολλο της βραδινής περιποίησης και η σημασία του καλού ύπνου

Νεανικό δέρμα: Μάθε τα μυστικά - Το πρωτόκολλο της βραδινής περιποίησης και η σημασία του καλού ύπνου

Η Fashion Influencer, Έλενα Γαλύφα, και η δερματολόγος - αφροδισολόγος, Παναγιώτα Ρήγα, μίλησαν στο «Όλα για τη Ζωή μας» και στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη για το δέρμα μας και για το πώς θα μπορούσαμε να το διατηρήσουμε νεανικό.

Η γήρανση του δέρματος είναι ένα ζήτημα που απασχολεί άνδρες και γυναίκες σε κάθε ηλικία.

Η αλήθεια είναι πως σήμερα η επιστήμη μπορεί να κάνει πολλά αλλά το πιο σημαντικό είναι να κρατήσουμε υγιές το δέρμα μας με ό,τι μπορούμε να κάνουμε εμείς.

Η Fashion Influencer, Έλενα Γαλύφα, μίλησε στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη για το δέρμα της, αποκαλύπτοντας πως κάποτε είχε πάθει κρίση πανικού με αποτέλεσμα να «φουντώσει» όλο της το δέρμα.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένη με το δέρμα μου πλέον. Έχω περάσει τις δυσκολίες μου αλλά τώρα είναι εντάξει. Πιο μικρή μπορεί να μην ξεβαφόμουν κάθε βράδυ, αλλά πλέον δεν το αμελώ. Επίσης, το αντηλιακό είναι απαραίτητο. Το προσέχω πια το δέρμα μυ, κάνω και θεραπείες. Ήμουν σε μία πτήση πιο παλιά, και έπαθα κρίση πανικού, με αποτέλεσμα να ‘’φουντώσει’’ το δέρμα μου. Αυτό έφτιαξε με θεραπείες και με υπομονή. Έχω καταλάβει τα λάθη που έχω κάνει στο παρελθόν».

Η δερματολόγος – αφροδισολόγος, Παναγιώτα Ρήγα, αναφέρει πως το στρες της καθημερινότητας είναι από τους κύριους παράγοντες που δημιουργούν προβλήματα στο δέρμα.

«Το δέρμα μας είναι ένα όργανο ζωντανό που επηρεάζεται και από το περιβάλλον και από το μέσα μας. Η θετική διάθεση μειώνει το στρες. Το στρες, η κακή ποιότητα ύπνου, η διατροφή, η περιποίηση του προσώπου, η μόλυνση του περιβάλλοντος, το κάπνισμα και ο ήλιος που ευθύνεται για το 80% της γήρανσης του δέρματος, επηρεάζουν και επειδή τα ξέρουμε μπορούμε να προφυλαχτούμε».

Πότε πρέπει να αρχίσουμε την περιποίηση του δέρματος;

Η Έλενα Γαλύφα ανέφερε πως πλέον χρησιμοποιεί παραπάνω προϊόντα όπως κρέμα ματιών και αντηλιακό που δεν έβαζε παλαιότερα.

Η κ. Ρήγα αναφερόμενη στη συχνότητα που αλλάζουμε τα προϊόντα περιποίησης, είπε πως δεν θα πρέπει να γίνεται γρήγορα ώστε να προλαβαίνουμε να αντιληφθούμε τα θρεπτικά συστατικά που προσφέρει το εκάστοτε προϊόν.

«Άμα αλλάζουμε τα προϊόντα συνέχεια, δεν προλαβαίνουμε να δούμε τα αποτελέσματά του. Είναι προτιμότερο να τα χρησιμοποιούμε για δύο μήνες και μετά να τα αλλάζουμε ή να χρησιμοποιούμε άλλα ανάλογα με την εποχή, γιατί το δέρμα μας άλλα προϊόντα χρειάζεται τον χειμώνα και άλλα το καλοκαίρι».

Σύμφωνα με την ειδικό, πρέπει να αρχίσουμε από την παιδική ηλικία και το αντηλιακό είναι απαραίτητο. Στην εφηβεία θα πρέπει να καθαρίζουμε το δέρμα και να προσέχουμε την ακμή ενώ στη νεανική ηλικία θα πρέπει να προσθέσουμε ένα προϊόν ώστε να ενισχύει τη δράση του αντηλιακού. Εάν νιώθουμε βαρύ το αντηλιακό τότε δεν χρησιμοποιούμε στο σωστό προϊόν.

Τι μπορούμε να κάνουμε για να διατηρήσουμε υγιές το δέρμα μας;

Η κ. Ρήγα αναφέρει πως υπάρχει κληρονομικότητα στον τύπο του δέρματος, το «καλό κύτταρο» αλλά εμείς πρέπει να το φροντίσουμε.

Οι σημαντικότεροι εξωγενείς παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν το δέρμα μας είναι:

-Η διατροφή

-Η γυμναστική

-Ο καλός ύπνος

-Το στρες

-Η αντηλιακή προστασία

-Το νερό

-Το κάπνισμα

Όπως αναφέρει η ειδικός, δεν επηρεάζει μόνο ο καπνός από το τσιγάρο το δέρμα μας αλλά και ο ατμός από τα νέα καπνικά είδη.

«Το τσιγάρο δημιουργεί φλεγμονή στο δέρμα και μειώνει την οξυγόνωση από τα αγγεία ενώ το άτμισμα έχει μικρότερη συγκέντρωση τοξικών ουσιών αλλά υπάρχουν και ουσίες που δεν έχουμε δει ακόμα την επίδρασή τους».

Ποιες ρυτίδες ίσως είναι καλύτερα να εξαφανίσουμε;

Η Έλενα Γαλύφα είπε πως δεν θα ήθελε να «πειράξει» τις ρυτίδες γιατί δεν θέλει να είναι ανέκφραστη.

Η κ. Ρήγα ανέφερε πως σύμφωνα με μια μελέτη για το Botox, η έκφραση που μας κάνει το θυμό ή τη θλίψη που είναι το μεσόφρυδο είναι καλό να μειώνεται με θεραπεία γιατί αυτό ανατροφοδοτεί το συναίσθημά μας, δηλαδή αισθανόμαστε λιγότερο καταθλιπτικοί. Μάλιστα, έχει προταθεί στις θεραπείες της κατάθλιψης.  Οι ρυτίδες που είναι γύρω από τα μάτια που είναι ρυτίδες χαράς οι μελέτες λένε πως δεν πρέπει να τις καταργούμε τελείως γιατί μειώνεται η ένταση της χαράς μας».

Πώς η ρύπανση του περιβάλλοντος δοκιμάζει την ποιότητα του δέρματος

Η Παναγιώτα Ρήγα αναφέρει πως τα σωματίδια της ρύπανσης επικάθονται στο δέρμα και μαζί με την ακτινοβολία κάνουν ένα φωτοοξειδοτικό στρες και χαμηλού επιπέδου φλεγμονή, η οποία επιταχύνει τη γήρανση του δέρματος.

Έτσι, το βράδυ πρέπει να πλένουμε το δέρμα μας ώστε να φύγουν οι ρύποι και να κάνουμε την καθημερινή μας βραδινή ρουτίνα περιποίησης, η οποία μπορεί και επιδιορθώνει.

Το πρωτόκολλο της βραδινής περιποίησης

Η κ. Ρήγα αναφέρει πως δεν πρέπει να βάζουμε μεγάλη ποσότητα από την κρέμα και δεν πρέπει να ξαπλώσουμε κατευθείαν.

Επίσης, το δέρμα μας έχει επιδερμιδικό φραγμό, δηλαδή μία μεμβράνη που μας προστατεύει από εξωγενείς ερεθισμούς αλλά και από την απώλεια νερού από το δέρμα. Έτσι, όταν κάνουμε πολύ συχνά απολέπιση, χάνεται αυτό το φίλτρο που προστατεύει το δέρμα.

Η σχέση καλού ύπνου και νεανικού δέρματος

Η ειδικός αναφέρει πως εάν κάποιος δεν έχει καλό ύπνο, τότε  συμβαίνουν τρία πράγματα. Το πρώτο είναι πως το δέρμα αφυδατώνεται και χάνει την ελαστικότητά του.

Κατά τη διάρκεια του ύπνου εκρήγνυται μία ορμόνη, η μελατονίνη, η οποία μειώνει κατά 50% την παθολογική διαδικασία που γίνεται και γερνάει τα κόκκαλά μας.

Ο καλός ύπνος είναι 7-8 ώρες, να μην είναι διακεκομμένος και όταν ξυπνήσετε το πρωί να νιώθετε ξεκούραστοι.

Η ειδικός αναφέρει πως το δέρμα μας χρειάζεται περισσότερη πρωτεΐνη όσο μεγαλώνουμε.

Επίσης, το αλάτι αφυδατώνει τα κύτταρά της επιδερμίδας μας. Τα αντιοξειδωτικά, όπως βιταμίνες, ενισχύουν το δέρμα μας και το οχυρώνουν.

Η υπερβολική γυμναστική δεν κάνει καλό στο δέρμα. Ένα από τα πιο σημαντικά λάθη που κάνουμε είναι πως δεν ανανεώνουμε το αντηλιακό μας κατά τη διάρκεια της μέρας.

Τέλος, το μπλε φως του κινητού ενεργοποιεί τη μελανίνη και μπορεί να δημιουργήσει πανάδες.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα