Μύθοι και αλήθειες για την κυτταρίτιδα από μία διατροφολόγο

Ξεκινώντας από μία αλήθεια και έναν μύθο που πρέπει να αποκαλυφθεί καταρριφθεί θα σου πω πως όλες οι γυναίκες, ακόμα και εκείνες που δεν έχουν περιττά κιλά, έχουν κυτταρίτιδα. Επομένως, είναι κάτι πολύ φυσιολογικό και δεν χρειάζεται να σε πιάνει πανικός, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ακριβώς επειδή το καλοκαίρι πλησιάζει, θα επιστρέψεις στο γυμναστήριο με την ελπίδα να καταπολεμήσεις την κυτταρίτιδα. Ωστόσο, η κυτταρίτιδα, πρέπει να γνωρίζεις ότι έχει γενετικές και ορμονικές αιτίες.

Ακολουθούν μερικά myths and facts σχετικά με το «φαινόμενο φλοιού πορτοκαλιού»

Η άσκηση διώχνει την κυτταρίτιδα – Μύθος
Δυστυχώς, η άσκηση από μόνη της δεν είναι αρκετή για να μετατοπίσει αυτές τις ογκώδεις λιπώδεις εναποθέσεις που είναι βαθιά κάτω από το δέρμα. Αυτός ο τύπος λίπους αντιστοιχεί στο μεταβολισμένο λίπος από τα τρόφιμα και τα γενετικά αποθέματα λίπους που βρίσκονται συχνά γύρω από τους γλουτούς και τους μηρούς. Ωστόσο, η άσκηση (περπάτημα, τρέξιμο, ποδηλασία στο νερό, παράλειψη) αποτελεί μέρος μιας συνολικής στρατηγικής κατά της κυτταρίτιδας, δίνοντας πραγματική ώθηση στη φλεβική και λεμφική κυκλοφορία ώστε να την διασπάσει και να βελτιώσει την όψη της.

Η ορμονική ανισορροπία επηρεάζει την κυτταρίτιδα- Αλήθεια
Η ορμονική ισορροπία θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση και να σταματήσει την περαιτέρω ανάπτυξη των λιποκυττάρων. Η έλλειψη προγεστερόνης μπορεί συχνά να δημιουργήσει ένα φαινόμενο κυτταρίτιδας, ενώ υπάρχουν αρκετές φυτικές θεραπείες που συνιστώνται για την ενίσχυση της ορμόνης προγεστερόνης. Σε κάθε περίπτωση , αν θεωρείς ότι οι ορμόνες σου δεν βρίσκονται σε ισορροπία καλύτερα να συμβουλευτείς τον γιατρό σου.

Η μείωση των θερμίδων είναι ο μόνος τρόπος για να απαλλαγείς από την κυτταρίτιδα- Μύθος
Όπως αναφέρθηκε και στην αρχή, και οι αδύνατες γυναίκες έχουν κυτταρίτιδα! Η απώλεια βάρους αναγκάζοντας τον εαυτό σου να ακολουθήσει μια δραστική και άκρως περιοριστική δίαιτα δεν θα λύσει το πρόβλημα. Στην πραγματικότητα, επειδή θα χάσεις μυϊκή μάζα , θα τονίσεις επιπλέον την συσσώρευση της κυτταρίτιδας. Μην καταφύγεις σε ακραίες διατροφές, μία ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή είναι ήδη αρκετή και για την απώλεια βάρους που θέλεις και για την βελτίωση της όψης “φλοιού πορτοκαλιού”.

Η μεσογειακή διατροφή είναι η πιο αποτελεσματική – Αλήθεια
Η κυτταρίτιδα, εξ ορισμού, είναι μια φλεγμονώδης κατάσταση. Μια μεσογειακή διατροφή που βασίζεται σε τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά (φρούτα και λαχανικά, σπόροι, ξηροί καρποί, δημητριακά ολικής αλέσεως) είναι το καλύτερο όπλο για την καταπολέμηση της. Τρόφιμα που περιέχουν απλά σάκχαρα όπως τα γλυκά, τα μπισκότα, θα πρέπει γενικά να αποφεύγονται όσο το δυνατόν επειδή προάγουν την αποθήκευση λίπους και προκαλούν αύξηση των επιπέδων ινσουλίνης. Πρόσεξε επίσης το κρυμμένο αλάτι, το οποίο συχνά ευθύνεται για την κατακράτηση νερού.

Ορισμένα βότανα μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας – Αλήθεια
Τα βασικά ενεργά συστατικά σε ορισμένα φυτά μπορούν να βοηθήσουν το σώμα να αποβάλει τις τοξίνες, βοηθώντας στην λεμφική αποσυμφόρηση, η οποία κατακρατά νερό και λίπος. Μερικά από αυτά είναι: πικραλίδα, σημύδα, λουίζα, πράσινο τσάι, μάραθο, αγκινάρα, και ginkgo biloba, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην τόνωση της ροής του αίματος πίσω στην καρδιά και να βοηθήσουν το λεμφικό σύστημα. Η κατανάλωση άφθονου νερού θα βοηθήσει επίσης να απαλλαγείς από τις φλεγμονώδεις τοξίνες.

Η αλήθεια είναι πως η πλειοψηφία των γυναικών σε όλο τον κόσμο επηρεάζεται από αυτή την ανεπιθύμητη πάθηση του δέρματος στη διάρκεια της ζωής τους. Αν και δεν έρχεται με άλλες αρνητικές επιπτώσεις εκτός από την αλλαγή της εμφάνισης του δέρματος, οι περισσότερες από εμάς αναζητούμε συνεχώς λύσεις. Ωστόσο, η ολοκληρωμένη θεραπεία δεν πρέπει να περιλαμβάνει μόνο τοπικά προϊόντα και επεμβατικές θεραπείες, αλλά κυρίως τροποποιήσεις στον τρόπο ζωής.

Για να μειώσεις και να αποτρέψεις αποτελεσματικά την κυτταρίτιδα, είναι σημαντικό να ακολουθείς μία ισορροπημένη διατροφή, να κάνεις συστηματική άσκηση, να καταναλώνεις άφθονο νερό και φυσικά όλα αυτά να γίνουν η αγαπημένη σου ρουτίνα.

Όμως είναι σημαντικό να αγαπάς το σώμα σου έτσι ακριβώς όπως είναι όλο το χρόνο!

.savoirville.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα