Γιατί το βούτυρο μάνγκο αποδεικνύεται θαυματουργό για την περιποίηση των μαλλιών σας

Γιατί το βούτυρο μάνγκο αποδεικνύεται θαυματουργό για την περιποίηση των μαλλιών σας

Το βούτυρο μάνγκο είναι στην πραγματικότητα φτιαγμένο από τους σπόρους του καρπού του δέντρου Μάνγκο, και μπορεί να είναι εκείνο το ενυδατικό συστατικό που λείπει πραγματικά από τα μαλλιά σας. Πρόκειται για ένα από τα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά φρούτα που υπήρξε ποτέ στον κόσμο, το οποίο σιγά σιγά κάνει την εμφάνισή του και στη βιομηχανία της ομορφιάς.

Τα οφέλη του για τα μαλλιά
Αξίζει να γνωρίζετε ότι ένα φλιτζάνι του τσαγιού μάνγκο περιέχει περίπου το 70% της ημερήσιας δόσης βιταμίνης C, που έχει ανάγκη ο οργανισμός, όταν καταναλώνεται. Η βιταμίνη C είναι ιδανική για να αποτρέψει τις βλάβες των ελεύθερων ριζών που μπορούν να οδηγήσουν σε πρόωρη γήρανση του δέρματος, του τριχωτού της κεφαλής και των μαλλιών, ενώ είναι απαραίτητη για την παραγωγή κολλαγόνου για τα μαλλιά και το δέρμα. Τι γίνεται όμως αν το εφαρμόσετε τοπικά στο δέρμα και τα μαλλιά;

Το βούτυρο μάνγκο περιέχει βιταμίνες Ε και C που βοηθούν στη διατήρηση της υγρασίας και δυναμώνουν το τριχωτό της κεφαλής. Εάν τα μαλλιά σας είναι κατεστραμμένα ή ξηρά, αποτελεί μια εξαιρετική εναλλακτική λύση λόγω των μαλακτικών ιδιοτήτων των μονοακόρεστων και κορεσμένων λιπών που μπορούν να διεισδύσουν στην επιδερμίδα των μαλλιών και να την ενισχύσουν.

Επίσης, το βούτυρο μάνγκο περιέχει τανίνες, οι οποίες είναι αντιμυκητιασικές και αντιφλεγμονώδεις και μπορούν να καταπραΰνουν τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής. Επίσης, αν βάφετε τα μαλλιά σας, τα αντιοξειδωτικά του θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε το ξεθώριασμα του χρώματος σας.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε
Η πρώτη επιλογή που έχετε είναι να το χρησιμοποιήσετε ως μάσκα για την προστασία των μαλλιών. Εφαρμόστε το στα μαλλιά σας για 30 λεπτά πριν λουστείτε, ώστε να μπορέσει να διεισδύσει στην επιδερμίδα των μαλλιών και να κάνει τα «θαύματά» του. Εναλλακτικά, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως μαλακτικό ή προϊόν styling, εφαρμόζοντάς το πριν από οποιοδήποτε λάδι μαλλιών έτσι ώστε για να διασφαλίσετε τη διείσδυσή του. Τέλος, υπάρχουν πολλά προϊόντα στο εμπόριο με έγχυση μάνγκο που μπορείτε να συμπεριλάβετε στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας, στην περίπτωση που δεν θέλετε να το εφαρμόσετε απευθείας σε αυτά.

https://www.newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα