Το λάδι που υπόσχεται λαμπερά, γερά και υγιή μαλλιά

Το λάδι που υπόσχεται λαμπερά, γερά και υγιή μαλλιά

Πιθανότατα για την περιποίηση του προσώπου και του σώματός σας να έχετε ήδη δοκιμάσει λάδι αβοκάντο, λάδι μακαντέμια, αμυγδαλέλαιο και λάδι αγριοτριανταφυλλιάς, και με όλα να έχετε μείνει πραγματικά ευχαριστημένες με τις ευεργετικές τους ιδιότητες για το δέρμα και το σώμα σας γενικότερα.

Γνωρίζετε, ωστόσο, ποιο είναι εκείνο το όχι και τόσο συνηθισμένο λάδι που υπόσχεται λαμπερά, γερά και υγιή μαλλιά; Αυτό δεν είναι άλλο από το λάδι βερίκοκου και παρακάτω θα βρείτε όλους τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να το συμπεριλάβετε άμεσα στα προϊόντα που χρησιμοποιείτε για την περιποίηση των μαλλιών σας.

Σφραγίζει την υγρασία
Το λάδι βερίκοκου συσκευάζεται με λινελαϊκό και ελαϊκό οξύ. Και οι δύο ενώσεις λειτουργούν ως μαλακτικά που κάνουν τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής πιο μαλακά και εύκαμπτα. Το λάδι βερίκοκου, επίσης, όχι μόνο σφραγίζει την υγρασία αλλά απορροφά επίσης νερό από την υγρασία του αέρα, επομένως λειτουργεί εξαιρετικά για να διατηρήσει το φράγμα ενυδάτωσης στη ρίζα των των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής.

Περιέχει βιταμίνες για πιο απαλά, λαμπερά και ενυδατωμένα μαλλιά
Το βερίκοκο περιέχει υψηλές συγκεντρώσεις βιταμίνης Α που διεγείρει το κολλαγόνο και τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, μειώνει τη φλεγμονή που θα μπορούσε να οδηγήσει σε προβλήματα στο τριχωτό της κεφαλής και στην αραίωση ή απώλεια των μαλλιών. Περιέχει, επίσης, βιταμίνη που είναι απαραίτητη για να είναι υγιές το τριχωτό της κεφαλής. Μην ξεχνάτε πως ένα υγιές τριχωτό της κεφαλής συνεπάγεται και υγιή μαλλιά.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε
Το λάδι βερίκοκου αποτελεί ιδανική επιλογή για σγουρά και λιπαρά μαλλιά, ενώ είναι και εξαιρετικό για την ενυδάτωση του ξηρού ή ερεθισμένου τριχωτού της κεφαλής. Εφαρμόστε το λάδι ως θεραπεία πριν από τον ύπνο και αφήστε το για μια νύχτα έως και 30 λεπτά πριν λούσετε τα μαλλιά σας. Καθώς είναι ένα εξαιρετικό φυτικό λάδι, μπορεί να αναμειχθεί, επίσης, και με άλλα αιθέρια έλαια για να επιτύχετε τα μέγιστα αποτελέσματα.

https://www.newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα