Eurovision 2022: Αποθεώθηκε η Αμάντα Γεωργιάδη Tenjford με το Die Together στον Α' Ημιτελικό

Eurovision 2022: Αποθεώθηκε η Αμάντα Γεωργιάδη Tenjford με το Die Together στον Α' Ημιτελικό

Ένα ονειρικό θέαμα παρουσίασε η Αμάντα Γεωργιάδη Tenjford με το «Die Together», μια συναισθηματική και ταυτόχρονα δυναμική μπαλάντα, στον Α' Ημιτελικό του 66ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision. Η Ελλάδα εμφανίστηκε στην 15η θέση, αμέσως μετά την Ισλανδία και ακριβώς πριν από τη Νορβηγία. Φέτος, η καρδιά του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού μουσικού διαγωνισμού «χτυπά» στη σκηνή του Pala Olimpico στο Τορίνο, μετά τη νίκη των Maneskin και το τραγούδι «Zitti e buoni». 

 Το σκηνικό της ελληνικής συμμετοχής συνέθεσαν μπλε καρέκλες πεσμένες στο πάτωμα, αλλά και φώτα ειδικά διαμορφωμένα, με συνεχείς εναλλαγές ανάλογα με την εξέλιξη του κομματιού και της σκηνικής του παρουσίας. Η εμφάνιση ξεκίνησε με πολύ κοντινό πλάνο στο πρόσωπο της Αμάντας, η οποία είχε κλειστά μάτια και τ' άνοιγε, όσο ερμήνευε acapella τους πρώτους στίχους από το «Die Together». 

Κατόπιν, το πλάνο άνοιξε και ξαφνικά εμφανίστηκαν πολλές ίδιες καρέκλες, οι οποίες άρχιζαν να λιώνουν, θυμίζοντας πίνακα ζωγραφικής. Πίσω από την τραγουδίστρια, η οποία φόρεσε ένα ρούχο με μακριά μανίκια, έντονους ώμους και τονισμένη μέση από μεταξωτό μεταλλικό λευκό σιφόν με ιριδίζουσες αποχρώσεις, βρίσκονταν δύο σκιές, μία γυναίκα και ένας άντρας που χόρευαν, ενώ μπροστά της ήταν ένα ποτάμι, με το νερό να τρέχει προς τα κάτω σαν μικρός καταρράκτης. 

Φτάνοντας στην κορύφωση του τραγουδιού, η σκηνή λούστηκε με φως και έντονους γαλάζιους χρωματισμούς. Στο πάτωμα, η σκιά της Αμάντας μεγάλωσε και έγινε σαν δείκτης ρολογιού που περιστρεφόταν γύρω της. Η εμφάνιση ολοκληρώθηκε, όπως ξεκίνησε, δηλαδή με κοντινό πλάνο στην τραγουδίστρια, η οποία αυτή τη φορά έκλεισε τα μάτια της και, ως εκ τούτου, το κοινό συνειδητοποιεί πως πρόκειται για ένα όνειρο μέσα από τα μάτια της 25χρονης.

Τη σκηνοθεσία της σκηνικής εμφάνισης της ελληνικής συμμετοχής υπογράφει ο Φωκάς Ευαγγελινός. Η διεθνούς φήμης Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας, Σίλια Κριθαριώτη, επιμελήθηκε την ενδυματολογική εμφάνιση της Αμάντας. Ο Γιάννης Μουρίκης έκανε τον σχεδιασμό του σκηνικού, ενώ τον σχεδιασμό της εικόνας στον φωτισμό επιμελήθηκε ομάδα visual artists από την Ουκρανία, με επικεφαλής τον Nicholas Chobb.

Από τις συνολικά 17 συμμετοχές, οι δέκα θα πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό του Σαββάτου, με το αποτέλεσμα να κρίνεται κατά 50% από τις επιτροπές και κατά 50% από την τηλεψηφοφορία του κοινού. Παρουσιαστές της φετινής Eurovision είναι ο Ιταλός τηλεοπτικός παρουσιαστής Αλεσάντρο Κατελάν, η τραγουδίστρια Λάουρα Παουζίνι και ο Βρετανός - Λιβανέζος τραγουδιστής Mika. Σημειώνεται πως είναι η τρίτη φορά που η Ιταλία φιλοξενεί τον διαγωνισμό, μετά τη Νάπολη το 1965 και τη Ρώμη το 1991. Καλή επιτυχία, Ελλάδα!
 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα