Καμπάνα ΕΣΡ σε κανάλι για προσβολή στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα

Καμπάνα ΕΣΡ σε κανάλι για προσβολή στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα

Την κύρωση χρηματικής ποινής ύψους 15.000 ευρώ επέβαλε το Εθνικό Συμβούλιου Ραδιοτηλεόρασης σε τηλεοπτικό σταθμό της περιφέρειας για παραβίαση διάταξης της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας που αφορά στην υποχρέωση σεβασμού αναφερόμενου προσώπου του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. 

Η υπόθεση προφανώς και είναι παλιά. Η απόφαση έγινε γνωστή τώρα αφού εκδόθηκε και καθαρογράφτηκε μαζί με το σκεπτικό της Ανεξάρτητης Αρχής.

Το Συμβούλιο δέχθηκε καταγγελία στις 13 Φεβρουαρίου 2019, σύμφωνα με την οποία μία ημέρα νωρίτερα κατά την διάρκεια της εκπομπής Ευ ζην του καναλιού Dion Tv Κατερίνης ο παρουσιαστής υπέπεσε στο «διοικητικό αδίκημα προσβολής προσώπου και δη δια της της προβολής συκοφαντικού ισχυρισμού (ήτοι με την επίκληση δυσφημιστικού γεγονότος εν γνώσει της αναληθείας του), αφού, χωρίς την αναφορά οποιουδήποτε αποδεικτικού στοιχείου, και χωρίς τη διατύπωση οποιουδήποτε στοιχειωδώς λογικού συλλογισμού, εμφάνισε το κατ’ εξοχήν αρμόδιο και υπεύθυνο πρόσωπο για την προστασία της εδαφικής ακεραιότητας και της διεθνούς υπόστασης της χώρας (πρβλ. άρθρο 138 Π.Κ.) να μην έχει πρόβλημα με τη διαίρεση και την απώλεια εθνικών εδαφών’ (ανεξάρτητα από την εν γένει υβριστική διάθεση και την απροκάλυπτη εμπάθεια που επεδείχθη κατά τη συγκεκριμένη εκπομπή) 

Τί είχε συμβεί και μεταδόθηκε στον τηλεοπτικό αέρα
Στην εκπομπή, ο παρουσιαστής Ευγένιος  Παπαδόπουλος είχε φιλοξενούμενο τον  Αντώνη Παπαδόπουλο, πρώην πρόεδρο της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ, και συζητούσαν για το άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, των «ανταλλαγμάτων» που επρόκειτο να ζητήσουν οι Τούρκοι και πόσο διατεθειμένος ήταν ο-τότε- πρωθυπουργός να τα δεχθεί. Έχουμε έναν Έλληνα πρωθυπουργό, έναν πρωθυπουργό της Ελλάδας, ο οποίος μέχρι τώρα έδειξε ότι δεν έχει κάποιο πρόβλημα με τη διαίρεση και με την απώλεια εθνικών εδαφών» ακούστηκε, μεταξύ άλλων.

Το ΕΣΡ, εκκίνησε ελεγκτική- κυρωτική διαδικασία. Σχηματίστηκε φάκελος με τα απαραίτητα έγγραφα στις 10 Οκτωβρίου 2019 και προωθήθηκε μια εβδομάδα αργότερα προς την ολομέλεια. Το Νοέμβριο του 2020 το ΕΣΡ συνεδρίασε, αποφάσισε και εν τέλει στο χρόνο επάνω (29/11) δημοσιεύθηκε η απόφαση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα