Squid Game: Η σειρά του Netflix προκαλεί ανησυχία στους γονείς

Squid Game: Η σειρά του Netflix προκαλεί ανησυχία στους γονείς

Το Squid Game (Παιχνίδι του Καλαμαριού) εξελίσσεται σε μια σειρά φαινόμενο για το Netflix, με κάποιους μάλιστα να την αποκαλούν διεστραμμένη. Η πετυχημένη σειρά, η οποία έχει πολλούς θαυμαστές σε όλο τον κόσμο, προκαλεί την ίδια ώρα ανησυχία για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στα παιδιά που θα τη δουν. 

Μάλιστα, ένα συμβούλιο στη νότια Αγγλία έχει συμβουλεύσει στους γονείς να μην αφήσουν τα παιδιά να δουν τη σειρά του Netflix, μετά από αναφορές ότι παιδιά ηλικίας μόλις 6 ετών αντιγράφουν τις βίαιες προκλήσεις του.

Ειδικότερα, το κεντρικό συμβούλιο στο Bedfordshire έστειλε email σε γονείς και κηδεμόνες της περιοχής, προτρέποντάς τους «να είναι σε εγρήγορση μετά τις αναφορές ότι παιδιά και νέοι αντιγράφουν τα παιχνίδια και τη βία από την πετυχημένη σειρά Squid Game.

Στη σειρά, οι διαγωνιζόμενοι παίζουν με στόχο να κερδίσουν χρήματα, όμως σκοτώνονται αν δεν τα καταφέρουν. Παρόλο που πολλά από τα παιχνίδια στη σειρά απαιτούν ειδική υποδομή, κάποια είναι βίαιες εκδοχές παιχνιδιών που μπορούν να παίξουν τα παιδιά σε παιδικές χαρές, σημειώνει ο βρετανικός Guardian.

Πολλά παιδιά δεν παρακολουθούν τη σειρά αλλά τη γνωρίζουν μέσω των viral προκλήσεων στο TikTok, όπου οι χρήστες δημοσιεύουν τις δικές τους εκδόσεις των παιχνιδιών.

Ορισμένες αναφορές θέλουν κάποια παιδιά να χρησιμοποιούν βία για να τιμωρούν τους χαμένους. Το πιο δημοφιλές παιχνίδι φαίνεται πως είναι το παιχνίδι που είναι γνωστό στην Ελλάδα ως στρατιωτάκια ακούνητα, αμίλητα. Σε αυτό οι παίκτες προσπαθούν να φτάσουν σε μια γραμμή τερματισμού ενώ ένας δίνει το σύνθημα με γυρισμένη την πλάτη. Οι παίκτες πρέπει να παγώνουν επιτόπου κάθε φορά που η κούκλα γυρίζει.

Αυτόν τον μήνα, σε ένα σχολείο στο Βέλγιο, οι νικητές χτυπούσαν τους μαθητές που δεν τα κατάφερναν.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα