Σασμός: Ομολογεί ότι σκότωσε τον Στεφανή, για να ξεπλύνει την ντροπή!

Σασμός: Ομολογεί ότι σκότωσε τον Στεφανή, για να ξεπλύνει την ντροπή!

Μία εξέλιξη έρχεται για να ανατρέψει τα δεδομένα. Ο Κώστας, ο σύζυγος της Άσπας, ενημερώνεται για την απιστία της γυναίκας του, στη σειρά Σασμός. Η τελευταία κλήση του Στεφανή φέρνει στην επιφάνεια τον παράνομο αυτόν δεσμό, ο οποίος γίνεται γνωστός σε όλη την Κρήτη.

Η ντροπή είναι μεγάλη. Η Άσπα δεν ξέρει που να κρυφτεί, ενώ η Βασιλική περπατάει με το κεφάλι σκυμμένο, σε άσχημη κατάσταση. Ο πρώτος που λέει τα άσχημα αυτά νέα στην οικογένεια του Στεφανή, είναι ο Μαθιός.


  Όλοι γνωρίζουν και όλοι σχολιάζουν. Ο Κώστας θεωρείται ένας από τους βασικούς υπόπτους της σειράς και καλείται στο τμήμα για κατάθεση. Η Άσπα βρίσκεται πίσω, τρομοκρατημένη για το μεγάλο ξέσπασμα που ακολουθεί…

 O Κώστας δε μπορεί να σηκώσει το βάρος της ντροπής. Κρητικός ως το κόκαλο, ζει τόσα χρόνια για ένα κούτελο καθαρό. Με την Άσπα να τον απατά, νιώθει φοβερά ντροπιασμένος.

Έτσι, καταθέτει πως εκείνος σκότωσε τον Στεφανή, για να ξεπλύνει -με κάποιον τρόπο- την ντροπή που νιώθει. Ομολογεί πως έβαψε τα χέρια του με αίμα, για να σώσει την τιμή του. Παίρνει την ευθύνη και οδηγείται στη φυλακή.

Η Άσπα είναι σοκαρισμένη. Όλο το χωριό την κοιτάζει με μισό μάτι. Την ίδια στιγμή, ο Μανόλης -ο οποίος γνωρίζει την αλήθεια- βασανίζεται. Δε μπορεί να κοιμηθεί τα βράδια, νιώθει κομμάτια.

Ο αστυνόμος Αντώνης και ο παπά Μιχάλης αντιλαμβάνονται πως ο μικρός κάτι γνωρίζει. Μπορεί όλοι να έχουν επαναπαυτεί πως η βεντέτα τελικά δεν “άναψε” ξανά, όμως η αλήθεια θα βγει στην επιφάνεια, πολύ σύντομα.