Επίθεση σε συνεργείο του Open. Αίσθηση και αντιδράσεις έχει προκαλέσει η πρωτοφανής επίθεση

Επίθεση σε συνεργείο του Open. Αίσθηση και αντιδράσεις έχει προκαλέσει η πρωτοφανής επίθεση

Αίσθηση και αντιδράσεις έχει προκαλέσει η πρωτοφανής επίθεση σε συνεργεία του τηλεοπτικού καναλιού Open, κατά τη διάρκεια ρεπορτάζ από τα καμένα. Σοβαρά ερωτήματα για τη στάση της αστυνομίας. Αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ομάδα ατόμων επιτέθηκε τη νύχτα σε συνεργείο του Open, προκαλώντας φθορές στο αυτοκίνητο που επέβαιναν, κατάστρεψε τεχνικό εξοπλισμό, ενώ τους έκλεψε κιόλας.  

Η επίθεση καταγράφηκε από τους δημοσιογράφους του σταθμού. Λίγη ώρα αργότερα, η δημοσιογράφος Ελευθερία Σπυράκη, εκ των θυμάτων, μίλησε στο κανάλι αναφέροντας ότι ομάδα περίπου 15 ατόμων τους επιτέθηκε, έσπασε τα τζάμια του αυτοκινήτου, χτύπησε τον δημοσιογράφο  Κώστα Αλατζά, έκλεψε τον οπερατέρ και κατέστρεψε εξοπλισμό του καναλιού.

Η δημοσιογράφος, όμως, κατήγγειλε και κάτι ακόμη που προκάλεσε μεγάλη αίσθηση, καθώς ανέφερε ότι μπροστά στο περιστατικό βρίσκονταν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι κοιτούσαν και δεν έκαναν τίποτα. Μόνο τέσσερις αστυνομικοί προσπάθησαν να παρέμβουν, όμως δεν κατάφεραν να τους εμποδίσουν, ενώ οι δράστες αποχώρησαν ανενόχλητοι, περνώντας από την ισχυρή αστυνομική δύναμη που είχε μπλοκάρει τον δρόμο.

Το περιστατικό, όπως αναφέρει το κανάλι, συνέβη λίγα λεπτά μετά τη 1.30 όταν ο ρεπόρτερ Κώστας Αλατζάς είχε μεταδώσει νέα αναζωπύρωση στο μέτωπο της Βαρυμπόμπης και των Θρακομακεδόνων. 

Σύμφωνα με το Open η συγκεκριμένη ομάδα ατόμων βρισκόταν στο σημείο από το απόγευμα και ανεβοκατέβαιναν στην περιοχή ανενόχλητοι, παρά το γεγονός ότι η περιοχή ήταν αποκλεισμένη από την αστυνομία. 

Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι καταγγελίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως ομάδες ακροδεξιών κάνουν την εμφάνισή τους στα καμένα, ενώ υπάρχουν και καλέσματα φασιστικών ομάδων για συ κεντρώσεις και «περιπολίες» στα μέτωπα.

Το περιστατικό σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, διατυπώνοντας τον προβληματισμό του για την μη παρέμβαση των αστυνομικών και καταδικάζοντας την επίθεση.

Μέσω Twitter σχολίασε και ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Σπίρτζης.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα