Ο Άρης Σερβετάλης πάει στα Όσκαρ – Η επίκαιρη ταινία, Μήλα του Χρήστου Νίκου, που ξεχώρισε

Ο Άρης Σερβετάλης πάει στα Όσκαρ – Η επίκαιρη ταινία, Μήλα του Χρήστου Νίκου, που ξεχώρισε

Την Ελλάδα στις διαδικασίες της 93ης διοργάνωσης των Οσκαρ, διεκδικώντας το βραβείο Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας Μεγάλου Μήκους θα εκπροσωπήσει η ταινία Μήλα του Χρήστου Νίκου, με πρωταγωνιστή τον Άρη Σερβετάλη,

Το φιλμ, πιο επίκαιρο από ποτέ, εστιάζει σε μια ασυνήθιστη επιδημία, διεκδικώντας παράλληλα το βραβείο καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.

Η ειδική επιτροπή του Υπουργείου Πολιτισμού, επέλεξε την εν λόγω ταινία «για την καλή φωτογραφία, την οικουμενικότητα αλλά και την επικαιρότητα του θέματος που τη διακρίνει».

Ο Χρήστος Νίκος έχει εργαστεί ως βοηθός σκηνοθέτη σε πολλές επιτυχημένες παραγωγές, όπως ο «Κυνόδοντας» του Γιώργου Λάνθιμου και το «Πριν τα μεσάνυχτα» του Richard Linklater.

Λίγα λόγια για την ταινία

Ένας 35χρονος μένει κλεισμένος στο διαμέρισμά του με εμφανή σημάδια κατάθλιψης. Κλείνει την πόρτα του σπιτιού του και απο κει και πέρα δε θυμάται τίποτα. Οι γιατροί τον περιμαζεύουν και τον οδηγούν σε ένα άσυλο. Όλοι στα γύρω δωμάτια, γυναίκες και άντρες διαφορετικών ηλικιών, πάσχουν κι αυτοί από αυτή την παράξενη αμνησία η οποία, μάλιστα, έχει πάρει διαστάσεις πανδημίας. Οι κάτοικοι της Αθήνας ξεχνούν – ποιοι είναι, που μένουν, ποιοι τους αγαπούν.

Μήπως επειδή κανείς πια δεν αγαπά κανέναν; Ο άντρας θα πάρει μέρος σ’ ένα πείραμα μίας θεραπεύτριας που επιδιώκει για τους ασθενείς να πάρουν τη ζωή τους ξανά στα χέρια τους από την αρχή. Τους βάζει ασκήσεις - αποστολές στον έξω κόσμο και τους ζητά να τραβούν polaroid φωτογραφίες από τις νέες τους εμπειρίες. Μουδιασμένος ο άντρας, ακολουθεί τις οδηγίες, ενώ γνωρίζεται και με μία κοπέλα που κάνει το ίδιο πρόγραμμα.

Όλοι προσπαθούν να πιαστούν από κάπου, να ξαναθυμηθούν, έτσι ώστε η ζωή να αποκτήσει ξανά νόημα. Το μόνο που μοιάζει να του δίνει μία οικεία αίσθηση χαράς κι ασφάλειας; Τα μήλα που αγοράζει από τον γειτονικό μπακάλη. Όταν τα γεύεται κάτι ακουμπά στο παρελθόν του...

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα