Λεωνίδας Κουτσόπουλος: 16 πράγματα που δεν ήξερες για τη ζωή του 35χρονου κριτή του MasterChef

Λεωνίδας Κουτσόπουλος: 16 πράγματα που δεν ήξερες για τη ζωή του 35χρονου κριτή του MasterChef

Στους κριτές του MasterChef έκανε αφιέρωμα το περιοδικό DownTown και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε πολλές άγνωστες πτυχές του Λεωνίδα Κουτσόπουλου.

1. Δούλευε στο MasterChef από την εποχή του Mega ως food and beverage producer.

2. Αν και όλοι νομίζουν ότι είναι μικροσκοπικός, στην πραγματικότητα δεν είναι. Για την ακρίβεια, έχει ύψος 1,74. «Ο Πάνος και ο Σωτήρης είναι θηρία, οπότε στην τηλεόραση μοιάζω με ψηλό νάνο, την έχω πατήσει για τα καλά. Όλοι νομίζουν ότι είμαι 1,40» είχε δηλώσει στο D.T.

3. Είναι αγοραφοβικός, δεν πηγαίνει σε πολυσύχναστα μέρη και όταν βγαίνει κάθεται μόνος του σε μια γωνία. Παίρνει τη μηχανή του, πάει σε συναυλίες και βλέπει θέατρο. Ακούει Τρύπες, Μάλαμα, Panx Romana, Διάφανα Κρίνα και θαυμάζει πολύ τον Θανάση Παπακωνσταντίνου και τον Γιάννη Αγγελάκα.

4. Έχει αυτοπεποίθηση. «Στην πραγματικότητα οι μαύροι κύκλοι μου είναι πολύ πιο έντονοι από αυτό που φαίνεται στην τηλεόραση. Αλλά δεν θέλω να είμαι κάτι άλλο. Έχω μαύρους κύκλους και αραιώνουν τα μαλλιά μου» έλεγε πριν από τρεις μήνες στο D.T.

5. Έχει δύο σκύλους, ένα ημίαιμο λαμπραντόρ και ένα ημίαιμο λυκόσκυλο, στα οποία παίζει κιθάρα και τρίχορδο μπουζούκι. Είναι ο Σαλβαδόρ, από τον Αλιέντε Σαλβαδόρ, γιατί τον πήρε παραμονές του πραξικοπήματος, και η Σιμόν, από τη Σιμόν ντε Μποβουάρ. Έχει και έναν γάτο, τον Μύκητα.

6. Οι γονείς του είναι χωρισμένοι και μεγάλωσε με τη γιαγιά του καθώς η μητέρα του δούλευε όλη μέρα. Το σημαντικότερο πρόσωπο για το οποίο έχει μαγειρέψει είναι η μαμά του. Έχει έναν μεγαλύτερο αδερφό, τον Γιάννη.

7. Σήμερα μένει στο Παλαιό Φάληρο.

8. Όταν ήταν 16 χρονών δούλευε στο κλειδαράδικο του μπαμπά ενός φίλου του, του Χρήστου. Ο Λεωνίδας και ο Χρήστος κολλούσαν τα αυτοκόλλητα του κλειδαράδικου πάνω από τους αριθμούς των ανταγωνιστών.

9. Στο λύκειο μαζί με τους κολλητούς του έμεινε στην ίδια τάξη.

10. Με τη μαγειρική ασχολήθηκε τυχαία επειδή συνάντησε στον δρόμο έναν φίλο του που του είπε ότι πήγαινε σε σχολή μαγειρικής. Τελικά την παράτησε γιατί θεώρησε ότι είναι κοροϊδία.

11. Σαν μάγειρας πρώτη φορά δούλεψε στους Ορίζοντες του Λυκαβηττού και μετά αγάπησε τη δουλειά πλάι στον Γιάννη Λουκάκο στο Semiramis, τον οποίο θεωρεί τον μαγειρικό του μπαμπά.

12. Στο Λονδίνο, όπου δούλεψε στο εστιατόριο του Gordon Ramsey, πέρασε δύσκολα. «Έπαιρνα 780 λίρες και έδινα 590 λίρες για ένα δωματιάκι 15 τ.μ. σε μία κακόφημη περιοχή του Λονδίνου και έμενα άφραγκος. Φαντάσου ότι πήγαινα στα McDonald’s, έπαιρνα ένα burger και έκλεβα χαρτιά υγείας γιατί δεν έβγαινα».

13. Είναι υποχόνδριος με την καθαριότητα. «Θέλω τα καρότα να είναι στοιχισμένα στο ψυγείο, τα μπλε ταπεράκια να είναι όλα μαζί. Δεν θέλω να βλέπω δαχτυλιές πουθενά, περνάω τις επιφάνειες με baby oil. Το αξιοπερίεργο είναι ότι το σπίτι μου είναι ένα αχούρι, ένας στάβλος και το αμάξι μου σκουπιδοτενεκές».

14. Είναι φανατικός Πανιώνιος και έχει εισιτήριο διαρκείας.

15. Όταν δούλευε στο Aleria είχε μαγειρέψει για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο, τον οποίο προσφώνησε: «Κύριε Κώστα».

16. Είναι executive chef στο εστιατόριο Feedέλ Urban Gastronomy.

govastileto

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα