Έτσι θα χάσετε θερμίδες χωρίς γυμναστική

Έτσι θα χάσετε θερμίδες χωρίς γυμναστική

Φανταστείτε να απαλλάσσεστε από περιττές θερμίδες χωρίς να χρειαστεί να υποβληθείτε σε δίαιτα ή γυμναστική. Ίσως φαίνεται αδύνατο, αλλά υπάρχουν συγκεκριμένες «δραστηριότητες» που μπορούν να σας βοηθήσουν να επιτύχετε αυτόν τον στόχο με απλό και ευχάριστο τρόπο. Ακολουθούν μερικές προτάσεις για να κάψετε θερμίδες, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα τη ζωή σας.

Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι είναι γνωστό για τις ιδιότητές του που βοηθούν στην απώλεια βάρους. Καταναλώνοντας καθημερινά 3-8 ποτήρια πράσινο τσάι, μπορείτε σύμφωνα με τους ειδικούς να ενισχύσετε το μεταβολισμό σας και να κάψετε λίπος. Έρευνα από την Ταϊλάνδη έδειξε ότι οι συμμετέχοντες που έπιναν πράσινο τσάι κατανάλωναν 180 θερμίδες περισσότερες από εκείνους που δεν έπιναν. Αυτό οφείλεται στις πολυφαινόλες που περιέχει το πράσινο τσάι, οι οποίες βοηθούν στην καύση του λίπους.

Ζεστό αφρόλουτρο

Ποιος θα το περίμενε ότι ένα ζεστό αφρόλουτρο μπορεί να συμβάλλει στην καύση θερμίδων; Μια πρόσφατη έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Loughborough έδειξε ότι ένα 30λεπτο ζεστό μπάνιο μπορεί να κάψει περίπου 140 θερμίδες, αντίστοιχα με μια σύντομη βόλτα. Τις μέρες που αισθάνεστε κουρασμένοι, προτιμήστε να χαλαρώσετε με ένα ζεστό αφρόλουτρο και δείτε τις θερμίδες να εξαφανίζονται.

Νευρικές κινήσεις

Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι οι άνθρωποι που είναι νευρικοί καίνε περισσότερες θερμίδες. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που κουνάνε τα πόδια τους, χτυπάνε τα δάχτυλά τους ή τρέμουν από νευρικότητα καίνε σημαντικά περισσότερες θερμίδες από εκείνους που είναι πιο ήρεμοι. Όσο πιο νευρικοί είστε, τόσο περισσότερες θερμίδες καίτε.

Καθάρισμα

Το καθάρισμα του σπιτιού μπορεί να μην είναι η πιο ευχάριστη δραστηριότητα, αλλά είναι αναπόφευκτη. Κι όμως, το καθάρισμα μπορεί να είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να κάψετε θερμίδες. Κάνοντας τις δουλειές του σπιτιού με ενθουσιασμό, μπορείτε να αυξήσετε τις θερμίδες που καίτε. Αν πρόκειται να κάνετε κάτι που δεν σας ευχαριστεί, τουλάχιστον βεβαιωθείτε ότι επωφελείστε από την καύση θερμίδων.

Ακολουθώντας αυτές τις απλές και ευχάριστες δραστηριότητες, μπορείτε να κάψετε θερμίδες χωρίς να χρειαστεί να αλλάξετε δραστικά τον τρόπο ζωής σας. Απολαύστε τη ζωή και παραμείνετε σε φόρμα!

πηγή: spirossoulis.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα