Το νούμερο ένα τρόφιμο που πρέπει να τρως περισσότερο όσο μεγαλώνεις

Το νούμερο ένα τρόφιμο που πρέπει να τρως περισσότερο όσο μεγαλώνεις

Κάθε εποχή της ζωής μας είναι ξεχωριστή κι έχει τις δικές της ανάγκες. Στα 20s, έχουμε ενέργεια και μπορούμε να είμαστε λειτουργικοί με χανγκόβερ. Στα 30, αρχίζουμε να θέλουμε περισσότερο ύπνο και, όσο μεγαλώνουμε, τα σώματά μας χρειάζονται διαφορετικά καύσιμα.

Σύμφωνα με τη διατροφολόγο Κίμπερλι Γκόμερ, η οποία μίλησε στη HuffPost, η διατροφή είναι το «κλειδί» για την πρόληψη ασθενειών, όπως ο διαβήτης, η παχυσαρκία, ο καρκίνος και η άνοια, αλλά και των φλεγμονών. «Ο τρόπος που το σώμα μας αντιδρά στη φλεγμονή γίνεται όλο και πιο έντονος, όσο μεγαλώνουμε, και προκαλεί αρρώστιες και δυσφορία. Το να ακολουθείς αντιφλεγμονώδη δίαιτα, αλλά και το να περιορίζεις τα τρόφιμα που προκαλούν φλεγμονή, είναι η ουσία για τη διατήρηση σωματικής και ψυχικής υγείας, όσο μεγαλώνεις».

Η Γκόμερ, λοιπόν, έδωσε το ένα τρόφιμο που πρέπει να καταναλώνουμε περισσότερο, όσο μεγαλώνουμε. Και δεν είναι άλλο από τον σολομό, ο οποίος είναι πλούσιος σε εικοσιπενταενοϊκό και δοκοσαεξονικό οξύ. Είναι, επίσης, εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και πλούσιος σε ωμέγα-3 λιπαρά. Τα τελευταία, δεν πρέπει να λείπουν από το διαιτολόγιο των μεγαλύτερων σε ηλικία, καθώς ενισχύουν την υγεία του εγκεφάλου και μειώνουν τη φλεγμονή.

Αν ο σολομός δεν είναι το αγαπημένο σου, μπορείς να επιλέξεις άλλες καλές πηγές πρωτεΐνης, όπως τα αυγά, το τόφου ή το στήθος κοτόπουλου. Έρευνες έχουν δείξει ότι η ιδανική ποσότητα πρωτεΐνης για ενήλικες είναι τα 1-1,2 γραμμάρια ανά κιλό σωματικής μάζας, την ημέρα.

πηγή: jenny.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα