Περπατάς για να χάσεις βάρος; Δέκα βασικά λάθη που κάνεις

Περπατάς για να χάσεις βάρος; Δέκα βασικά λάθη που κάνεις

Το περπάτημα αποτελεί έναν από τους καλύτερους, αποτελεσματικούς και ανέξοδους τρόπους εκγύμνασης κι όλο και περισσότεροι είναι οι άνθρωποι που το επιλέγουν. Ένα από τα σημαντικά πλεονέκτημα του περπατήματος είναι ότι απευθύνεται σε όλους, καθώς ο καθένας ανάλογα με το επίπεδό του μπορεί να προσαρμόσει τον ρυθμό και τη συχνότητα της γυμναστικής.

Πέρα από τα οφέλη για την υγεία μας και το γεγονός ότι είναι ένας καλός τρόπος να κρατιέσαι σε φόρμα, το περπάτημα μπορεί να συμβάλλει στην απώλεια βάρους. Ωστόσο, υπάρχουν δέκα βασικά λάθη, που αν τα κάνεις, μειώνεις την αποτελεσματικότητα της κάθε προπόνησης. Πρόκειται για κοινότυπα λάθη και όλοι έχουμε πέσει στην παγίδα τους.

Το ανάποδο περπάτημα είναι η καλύτερη προπόνηση, σύμφωνα με τους ειδικούς - και πρέπει να το δοκιμάσεις ASAP
 
10 tips για να είναι πιο αποτελεσματικό το περπάτημα

1.Δεν περπατάς αρκετά

Το περπάτημα είναι ένας καλός τρόπος γυμναστικής, αρκεί να γίνεται σωστά. Θέσε έναν ημερήσιο στόχο - που δεν θα σου είναι εύκολος να τον πετύχεις - και προσπάθησε τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα να βγαίνεις έξω και να περπατάς. Η επανάληψη είναι το κλειδί για να γίνει το περπάτημα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς σου.

2.Δεν αυξάνεις την ένταση που περπατάς

Από όποιο level κι αν ξεκινήσεις να περπατάς, καλό θα ήταν κάθε 2-3 φορές να αυξάνεις την ένταση του ρυθμού σου. Αν θέλεις να χάσεις βάρος, με αυτόν τον τρόπο θα το πετύχεις. Καταλαβαίνω, είναι πολύ ευχάριστο να περπατάς αμέριμνη σε μια παραλία, όμως έτσι βγαίνεις εκτός στόχου.

3.Αποφεύγεις τις διατάσεις

Το να αποφεύγεις ή να παραμελείς να κάνεις διατάσεις είναι ένα σημαντικό λάθος που μπορεί να προκαλέσει τραυματισμούς. Μερικές διατάσεις πριν από την άσκηση, θα βοηθήσει στη σταδιακή αύξηση του καρδιακού παλμού και στην προετοιμασία των μυών. Αντίθετα, η αποθεραπεία θα επαναφέρει το σώμα σου στην αρχική κατάστασή σου.

4.Παραμελείς τη διατροφή σου

Αν ο σκοπός σου είναι να χάσεις βάρος, όση γυμναστική κι αν κάνεις μέσα στην εβδομάδα, αλλά δεν προσέξεις τη διατροφή σου, δεν θα δεις αποτέλεσμα. Ένας καλός συνδυασμός γυμναστικής και διατροφής - χωρίς στερήσεις - είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε για το σώμα μας.

5.Δεν καταναλώνεις αρκετό νερό

Πολλοί άνθρωποι ξεχνούν πόσο σημαντικό είναι το νερό για την υγεία μας. Η έλλειψη νερού έχει σαν αποτέλεσμα να νιώθουμε κόπωση και κατ’ επέκταση να μειώνεται η απόδοσή μας στη γυμναστική.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα