Ποιοι δεν πρέπει να τρώνε αχλάδια

Ποιοι δεν πρέπει να τρώνε αχλάδια

Τα αχλάδια είναι φρούτα πλούσια σε αντιοξειδωτικά, διαιτητικές ίνες και άλλες φυτικές ενώσεις που βοηθούν στην προώθηση της συνολικής υγείας. Σε ορισμένες περιπτώσεις όμως, είναι καλό να αποφεύγονται ή να καταναλώνονται με μέτρο.

Τα αχλάδια, λόγω της φυσικά υψηλότερης περιεκτικότητάς τους σε φρουκτόζη, θεωρούνται τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε FODMAP (fermentable oligosaccharides, disaccharides, monosaccharides, and polyols – δηλαδή ζυμώσιμους ολιγοσακχαρίτες, δισακχαρίτες, μονοσακχαρίτες και πολυόλες).

Τα FODMAP βρίσκονται σε πολλά τρόφιμα και μπορεί να προκαλέσουν γαστρεντερικά συμπτώματα σε ορισμένα άτομα. Επειδή το έντερο δεν απορροφά καλά αυτά τα τρόφιμα, μπορεί να προκαλέσουν ανεπιθύμητα συμπτώματα, όπως φούσκωμα, καθώς ζυμώνονται στο πεπτικό σύστημα.

Ποιοι δεν πρέπει να τρώνε αχλάδια

Άτομα με πεπτικές διαταραχές
Άτομα με πεπτικές διαταραχές όπως το Σύνδρομο Ευερεθίστου Εντέρου (IBS) ενθαρρύνονται συχνά να τρώνε τρόφιμα με χαμηλή περιεκτικότητα σε FODMAP για τον έλεγχο των συμπτωμάτων, όπως πόνος στο στομάχι, φούσκωμα και αέρια. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ίσως είναι καλύτερο να επανεξετάσετε την κατανάλωση αχλαδιών. Συμβουλευτείτε πάντα έναν γιατρό σχετικά με τις διατροφικές σας ανάγκες και τις απαιτήσεις του οργανισμού σας σε θρεπτικά συστατικά.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα