Απώλεια βάρους: Αυτές οι συνήθειες σας εμποδίζουν να χάσετε κιλά

Απώλεια βάρους: Αυτές οι συνήθειες σας εμποδίζουν να χάσετε κιλά

Η απώλεια βάρους είναι δύσκολη υπόθεση. Η αργή και σταθερή προσπάθεια είναι αυτή που κερδίζει πάντα την κούρσα. Γιατί όμως ακόμη και αν είστε αφοσιωμένοι και αισθάνεστε ότι κάνετε τα πάντα σωστά, η ζυγαριά δεν πέφτει με τίποτα;

Δείτε κάποιες συνηθισμένες διατροφικές παγίδες που μπορεί να σαμποτάρουν την προσπάθειά σας, ακόμη και αν έχετε τις καλύτερες προθέσεις. Να θυμάστε ότι οι μικρές αλλαγές σε κάθε μία από αυτές μπορεί να κάνει τη διαφορά μεταξύ της απογοήτευσης και της επιτυχίας.

Νομίζετε ότι καίτε πολλές θερμίδες κατά τη διάρκεια της άσκησης

Η εφίδρωση είναι ένας καλός δείκτης για τις θερμίδες που καίτε, όμως η ένταση και η διάρκεια της άσκησης είναι που κάνουν τη διαφορά. Ένα γρήγορο περπάτημα 15 λεπτών καίει περίπου 100 θερμίδες, ενώ μια χαλαρή βόλτα 30 λεπτών καίει περίπου τον ίδιο αριθμό. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι υπερεκτιμούν τις θερμίδες που καίνε λόγω της σωματικής δραστηριότητας και υποτιμούν τις θερμίδες που παίρνουν από το φαγητό. Σιγουρευτείτε λοιπόν ότι είστε ρεαλιστές και υπολογίζετε με τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια τις θερμίδες.

Μπερδεύετε τις υγιεινές τροφές με τις τροφές λίγων θερμίδων

Το πρώτο και ουσιαστικό βήμα για απώλεια βάρους είναι να αντικαταστήσετε τις τροφές με κενές θερμίδες, δηλαδή τροφές με πολλές θερμίδες αλλά καθόλου θρεπτικά συστατικά. Δεν είναι όμως αρκετό. Σίγουρα είναι πιο υγιεινό να τρώτε ελαιόλαδο αντί για βούτυρο, όλα τα λιπαρά όμως έχουν πάνω κάτω 120 θερμίδες ανά κουταλιά της σούπας. Τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες αλλά έχουν τις ίδιες θερμίδες με τα λευκά ζυμαρικά. Εκτός λοιπόν από την πρόσληψη θρεπτικών συστατικών, πρέπει να έχετε και μια εικόνα των θερμίδων που παίρνετε από κάθε γεύμα.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα