Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί μπισκότα με κανέλλα – «Μην τα καταναλώσετε»

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί μπισκότα με κανέλλα – «Μην τα καταναλώσετε»

Την απόφασή του για άμεση ανάκληση μπισκότων ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη (26/9) ο ΕΦΕΤ, καθώς μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο εντοπίστηκε συγκέντρωση μίας ουσίας σε επίπεδα άνω του επιτρεπτού ορίου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος για την Παρακολούθηση των Επιπέδων Προσθέτων Τροφίμων και Αρωματικών Ουσιών σε Τρόφιμα», προέβη σε δειγματοληψία τροφίμου με τα στοιχεία: «KORONA COOKIES-Μπισκότα κανέλας με μέλι και μαύρη ζάχαρη» 105gr, ημ/νία Λήξεως 06/07/2024, ημ/νία Παραγωγής:06/07/2023), που παράγεται από την εταιρεία «Μπισκοτοποιία Kouteris Cookies».

Το προϊόν εξετάστηκε από το Α΄ Τμήμα της Α΄ Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών του Γενικού Χημείου του Κράτους της ΑΑΔΕ και χαρακτηρίστηκε μη κανονικό και μη ασφαλές διότι περιέχει την ουσία κουμαρίνη σε συγκέντρωση 28 ± 2,6 mg/Kg ενώ το ανώτατο επιτρεπτό όριο για τη συγκεκριμένη κατηγορία τροφίμου είναι 15 mg/Kg.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

 
Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα